ΚΡΗΤΗ ΝΕΑ – Την αντίθεση της στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών καθώς και στην τεκνοθεσία δήλωσε για ακόμη μια φορά η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης, ενόψει της καταθέσως στη Βουλή των Ελλήνων περί συγκεκριμένου νομοσχεδίου

Μετά και την χθεσινή Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, αναγνώστηκε και από του άμβωνος στους πιστούς η ξεκάθαρη στάση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Κρήτης, η οποία απέστειλε συνοδικά έγγραφα προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και προς τους βουλευτές που εκπροσωπούν την Κρήτη στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ωστόσο, για το σοβαρό αυτό θέμα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος, ο οποίος βρέθηκε στο Ηράκλειο, απέφυγε να πάρει θέση, σημειώνοντας πως: «Η Εκκλησία είναι αγκαλιά και αγάπη και όχι δικαστήριο», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Πάντως το άσχημο κλίμα που έχει δημιουργηθεί είναι ιδιαίτερα εμφανέστατο στους κόλπους της εκκλησίας για την «απαξίωση» που βιώνουν οι Ιεράρχες από τον πολιτικό κόσμο της χώρας για το συγκεκριμένο ζήτημα

Για αυτό άλλωστε και πολλοί Μητροπολίτες έχουν ειδοποίησει τους κατά τόπους βουλευτές ότι «θα τα ξαναπούμε στις επόμενες εκλογές που θα μας ξαναθυμηθείτε». Ενώ, και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πάυλος Μαρινάκης «έλαβε το μήνυμα» από ένα μεγάλο μέρος της Ιεραρχίας για την έλλειψη σεβασμού προς την Εκκλησία όταν προέβη σε δηλώσεις για το αν η ομοφυλοφιλία συνιστά ή όχι αμάρτημα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.