Στα πλαίσια ανάδειξης και επαναδραστηριοποίησής της αρχαίας Μονής της Αγίας Νάπας, η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου αποφάσισε, την απονομή του οφφικίου του «Μέγα Οικονόμου» της Μονής Αγίας Νάπας στον αείμνηστο π. Αντώνιο Παπανικολάου και του «Οικονόμου» στους προπάτορες αυτού, π. Νικόλαο Παπαγιάννη και π. Ιωάννη Νικολάου, ως επίσης και π. Μάρκο Χατζηνικολάτσου.

Τα οφφίκια, αποτελούν τιμητική διάκριση που απονείμει η Εκκλησία σε κληρικούς και λαϊκούς (ακόμη και μετά θάνατον), αναγνωρίζοντας την συνολική διακονία και προσφορά τους.

Η τελετή θα λάβει χώρα κατά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην αρχαία Μονή της Αγίας Νάπας, σε ημερομηνία που θ’ ανακοινωθεί.
Επιπρόσθετα, προγραμματίζεται η έκδοση ειδικού αφιερώματος.

Προς τον σκοπό αυτό, καλούνται όσοι γνωρίζουν ή κατέχουν πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό για τους τιμώμενους κληρικούς, όπως επικοινωνήσουν με τον π. Επιφάνιο Παπαντωνίου (τηλ.: +35799812709, ηλεκτρ. διευθ.: [email protected]) μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός Σεπτεμβρίου, συνδράμοντας έτσι έμπρακτα στο σημαντικό αυτό γεγονός για τη σύγχρονη ιστορία της Μονής.

Θα τηρηθούν οι σχετικές διαδικασίες παραχώρησης υλικού.

Η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου υπενθυμίζει παράλληλα το Πρόγραμμα συγκέντρωσης Αρχειακού Υλικού Μονής Αγίας Νάπας και απευθύνει κάλεσμα προς όσους κατέχουν υλικό.

Δείτε σχετικά: https://www.imconstantias.org.cy/104792/

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.