Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα 2 Ιουνίου στο Ίδρυμα Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών οι εξετάσεις για την απόκτηση Πτυχίου Ιεροψαλτου.

Οι υποψήφιοι αφού εξετάστηκαν ενδελεχώς στη θεωρία και Πράξη της Βυζαντινής Μουσικής, στο Τυπικό, στην Ιστορία Βυζαντινής Μουσικής, στην Απαγγελία Αναγνωσμάτων, αρίστευσαν.

Σήμερα, 5 Ιουνίου, έγινε η τελετή απονομής των Πτυχίων από τον Γενικό Διευθυντή, πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π.Ειρηναίο Νάκο, ο οποίος αφού συνεχάρη τους επιτυχόντες επεσήμανε την αξία της ψαλτικής Τέχνης, υπογραμμίζοντας ότι ένα πτυχίο δεν είναι το τέλος αλλά η απαρχή της εμβάθυνσης της μελέτης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι έλαβαν Α’ Βραβείο ο Κωσταντίνος Ορφανός ηλικίας 15 ετών ο οποίος παρά το νεαρό της ηλικίας του ερμήνευσε άριστα το απαιτητικό του πρόγραμμα.

Επίσης Ά βραβείο και Δίπλωμα Μουσικοδιδασκάλου έλαβε ο Πρωτοψάλτης εκ Κωνσταντινουπόλεως κ. Σπυρίδων Μέριανος, ο οποίος με την απόδοση του μας μετέφερε στα αρώματα της βασιλεύουσας.

Τέλος στις 23 και 24 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν παρουσία της ορισθείσας επιτροπής εκ του ΥΠ.ΠΟ. οι απολυτήριες Διπλωματικές και Πτυχιακές εξετάσεις του Ιδρύματος Μουσικής.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.