Με ανώμοτη δήλωση θα απολογηθεί ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου στη δίκη για βιασμό.

Ο συνήγορος υπεράσπισης, Μιχάλης Πικής, ανακοίνωσε στη χθεσινή δικάσιμο ότι ο κατηγορούμενος έχει επιλέξει την ανώμοτη δήλωση, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι θα καταθέσει τη δική του θέση χωρίς να είναι υποχρεωμένος να υποβληθεί σε αντεξέταση από την Κατηγορούσα Αρχή.

Οι άλλες δύο επιλογές στο στάδιο της απολογίας είναι η ένορκη μαρτυρία που θέτει τον κατηγορούμενο στη διάθεση της Κατηγορούσας Αρχής για αντεξέταση και η επίκληση του δικαιώματος της σιωπής.

Το δεύτερο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι μετά την απολογία του, ο κατηγορούμενος, διά του δικηγόρου του, θα καλέσει 2 με 3 μάρτυρες υπεράσπισης. Όπως πληροφορούμαστε, πρόκειται για πρόσωπα τα οποία ήδη έχουν δώσει καταθέσεις στην Αστυνομία και η απολογία θα ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα 2 Αυγούστου με βάση τον προγραμματισμό που έγινε.

Το Κακουργιοδικείο Λάρνακας αποφάνθηκε ότι έχει αποδειχθεί εκ πρώτης όψεως υπόθεση και κάλεσε τον 83χρονο Χρυσόστομο σε απολογία.

Στην ακροαματική διαδικασία κατέθεσαν συνολικά επτά μάρτυρες κατηγορίας, ανάμεσα στους οποίους και η 55χρονη γυναίκα η οποία κατήγγειλε το βιασμό στην Αστυνομία. Στη μαρτυρία της στο δικαστήριο, όπως πληροφορούμαστε, η παραπονούμενη επανέλαβε τα γεγονότα όπως τα είχε παραθέσει στην καταγγελία στην Αστυνομία, σημειώνοντας ότι έπεσε θύμα βιασμού από τον κατηγορούμενο εντός της Μητρόπολης Κιτίου τον Απρίλιο του 2011.

Τάσος Περδίος

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.