Ευχόμαστε μία καλή και δημιουργική χρονιά, με ευημερία και πρόοδο για τη χώρα μας, για την καθεμία και τον καθένα ξεχωριστά.

Έχουν περάσει 6 μήνες από την ημέρα που αναλάβαμε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Έχουμε υλοποιήσει πολλά και δρομολογήσει περισσότερα, σε σύντομο χρονικό διάστημα και σε ένα βαριά ναρκοθετημένο τοπίο. Και είμαστε ακόμη στην αρχή.

Η χώρα μας έχει ανάγκη όχι μόνο από θετικές πολιτικές, που σέβονται και υπηρετούν όλους τους πολίτες, αλλά και από αλλαγή νοοτροπίας. Και η Παιδεία αποτελεί το σπουδαιότερο όχημα για μια Ελλάδα πιο δημιουργική, πιο σύγχρονη, με περισσότερες δυνατότητες για όλες και όλους.

Στόχος μας είναι ένα εκπαιδευτικό σύστημα που θα απελευθερώνει το δυναμικό της νέας γενιάς. Ένα εκπαιδευτικό σύστημα που εμπιστεύεται τους εκπαιδευτικούς του, τους στηρίζει και τους επιμορφώνει, ενώ παράλληλα τους δίνει την ευκαιρία να αναδειχθούν μέσα από την αξιολόγηση. Ένα σχολείο ελεύθερο και σύγχρονο, που παρέχει χρήσιμα, πραγματικά εφόδια στους μαθητές του. Ένα απελευθερωμένο και καινοτόμο πανεπιστήμιο, πιο αυτόνομο και εξωστρεφές, που μορφώνει πολύπλευρα τους νέους ανθρώπους, για να μπορούν να ανταποκριθούν σε ένα περιβάλλον που αλλάζει με μεγάλη ταχύτητα.

Προφανώς δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές. Χρέος μας είναι να δουλέψουμε σκληρά και συλλογικά, για να διασφαλίσουμε ένα πολύ καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα.

Και αυτό έχουμε κάνει από την πρώτη μέρα τους 6 αυτούς πρώτους μήνες.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.