Στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Στυλιανού, αναφέρθηκε ο βοηθός Επίσκοπος, Απολλωνιάδος Σεραφείμ, σε συνέντευξη του στο Ελληνικό Πρόγραμμα της Κρατικής Ραδιοφωνίας SBS.

Την ευγνωμοσύνη του για όσα έμαθε κοντά του στην 28χρονη κοινή του πορεία με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας, Στυλιανό, εξέφρασε σε συνέντευξη στο πρόγραμμά μας ο βοηθός Επίσκοπος Απολλωνιάδος Σεραφείμ.

«Τον έζησα σαν πατέρα, τον έζησα ως προϊστάμενο, τον έζησα σαν θεολόγο και δάσκαλο. Οφείλω να πως ήταν εργασιομανής. Ο Αρχιεπίσκοπος μπορεί να ήταν αυστηρός, όμως αγαπούσε τους ανθρώπους. Μαζί συνεργαστήκαμε και σε δύσκολες στιγμές και σε ευχάριστες. Εγώ έμαθα πολλά από τον Αρχιεπίσκοπο του οφείλω ευγνωμοσύνη δια βίου, διότι κοντά του τα 28 αυτά χρόνια μπορώ να πω ότι ανδρώθηκα εκκλησιαστικά και πνευματικά», ανέφερε σε συνέντευξή του στο Ελληνικό Πρόγραμμα της Κρατικής Ραδιοφωνίας SBS, ο βοηθός Επίσκοπος Απολλωνιάδος Σεραφείμ.

Μιλώντας για το έργο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου ο κ. Σεραφείμ ανέφερε:

«Παρακαταθήκη του είναι το έργο που άφησε. Τα ιδρύματα, οι ενορίες, τα ευ διοικούμενα γηροκομεία μας και η Θεολογική Σχολή που ήταν η αγάπη του η μεγάλη και για την οποία έδωσε τα πάντα και τον ίδιο του τον εαυτό. Aυτό είναι πιστεύω για το μέλλον της Εκκλησίας της Αυστραλίας το σπουδαιότερο έργο που έχει γίνει».

Όσον αφορά στους ανθρώπους της Εκκλησίας που θα βρεθούν στο Σύδνεϋ για την κηδεία του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας, ο βοηθός Επίσκοπος Απολλωνιάδος Σεραφείμ είπε:

«Έρχεται αύριο το πρωί ο αντιπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχου, είναι ο Μητροπολίτης Βρυούλων Παντελεήμων Σκλάβος, ο οποίος παλιά είχε υπηρετήσει εδώ ως βοηθός Επίσκοπος και θα έρθει ως Πατριαρχικός αντιπρόσωπος. Θα έρθουν οι επίσκοποι των άλλων δικαιοδοσιών. Θα έρθει ο Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας, Μύρων Κτιστάκης και από το Άγιο Όρος ο πατήρ Βασίλειος Γοντικάκης και γύρω στους 40 ιερείς από την υπόλοιπη Αυστραλία”.

sbs

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.