ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ: Συγκλονιστικές μαρτυρίες για το πως διατηρούν αναλλοίωτη την πίστη τους οι Χριστιανοί στη Βόρειο Κορέα φέρνει σήμερα το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE. Σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που εγκατέλειψαν τη Βόρεια Κορέα και μένουν στη Σεούλ, ψάλλουν προσευχές με τις οικογένειές τους ενώ κάποιος πληροφοριοδότης τους παρακολουθεί.

Ρεπορτάζ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Άλλες μαρτυρίες κάνουν λόγο για σοβαρούς ξυλοδαρμούς ανθρώπων οι οποίοι αρνούνται να εγκαταλείψουν την Πίστη τους στον Χριστό.

Οι περισσότεροι Χριστιανοί στη Βόρειο Κορέα πηγαίνουν σε μυστικές , υπόγειες Εκκλησίες και δεν προσηλυτίζουν άλλα άτομα, κάτι το οποίο θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο.

Οι περισσότεροι κρατούν την Πίστη τους για τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους ενώ ακόμα και αυτοί αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο.

Η Βόρεια Κορέα πρόσφατα συνέλαβε Αμερικανούς μισθοφόρους οι οποίοι προσπαθούσαν να χτίσουν υπόγεια εκκλησιαστικά δίκτυα με στόχο να ανατρέψουν το καθεστώς.

Μια γυναίκα η οποία είναι τώρα Ιερέας στη Σεούλ δηλώνει πως: ΄΄Ήθελα να φτιάξω μια Εκκλησία και να φωνάξω όσο περισσότερο μπορούσα΄΄.

Αξίζει να αναφερθεί πως η Βόρεια Κορέα τη δεκαετία του 50 δεχόταν μεγάλες ροές Χριστιανών στο έδαφός της έως και τη στιγμή που έκρινε πως αποτελούσαν απειλή της Δύσης.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει συμπεριλάβει τη Βόρεια Κορέα ως μια από τις χώρες στις οποίες βασανίζονται οι χριστιανοί για την Πίστη τους.

΄΄Επικοινωνούμε με τον να γράφουμε κρυφά μηνύματα στις παλάμες μας΄΄ δηλώνει φυλακισμένος του καθεστώτος χριστιανός.

Οι περισσότεροι Χριστιανοί στη Βόρεια Κορέα ενστερνίστηκαν τον Χριστιανισμό όταν ταξίδεψαν στην Κίνα και έμαθαν για άλλες θρησκείες.

Παρόλο που οι περισσότεροι απαρνήθηκαν την Πίστη τους μετά τα βασανιστήρια, τις ανακρίσεις και τις φυλακίσεις, έχουν μείνει αρκετοί τους οποίους η διεθνής κοινότητα οφείλει να προστατέψει.

Καραγιάννης Ανδρέας

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.