Στη συντήρηση και αποκατάσταση του καθολικού και των λοιπών κτιρίων της Ιεράς Μονής Παναγίας Γαλακτοτροφούσας στην Ανθούσα του Δήμου Μετεώρων προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Μέσα στο επόμενο διάστημα, μάλιστα, αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης του έργου, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Με ολοκληρωμένο σχέδιο και στρατηγική συντηρούμε και αναδεικνύουμε τα θρησκευτικά μνημεία της Θεσσαλίας, διασώζοντας την ιστορική μνήμη και ενισχύοντας το ρεύμα θρησκευτικού τουρισμού» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.

«Σε συνεργασία με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητο, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις τεχνικές μας υπηρεσίες προχωράμε στην αποκατάσταση ενός σημαντικού θρησκευτικού μνημείου στην Ανθούσα του Δήμου Μετεώρων. Τα πολιτιστικά και θρησκευτικά μνημεία πρέπει να είναι προσβάσιμα στους πολίτες και τους επισκέπτες, μέσα από ένα πλαίσιο που σέβεται την υπόστασή τους και τονίζει τη διαλεκτική σχέση του παρελθόντος με το παρόν» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Για την αποκατάσταση της Ι.Μ. Παναγίας Γαλακτοτροφούσας προβλέπονται οι εξής εργασίες: επισκευή της στέγης, ενέματα τοιχοποιών, αρμολογήματα επιφανειών, καλύψεις οροφών και δαπέδων, αντικατάσταση κουφωμάτων και τοποθέτηση ελκυστήρων και κιγκλιδωμάτων.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.