Την Τετάρτη, στις 2 του μηνός Ιουνίου ε.έ. ανακοινώθηκε επίσημα από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο στο Σουφλί ότι εντάσσεται στο ΕΣΠΑ της Περιφερείας το έργο ʺΑποκατάσταση του Μεταβυζαντινού Ναού Αγίου Γεωργίου Σουφλίουʺ.
Η αποκατάσταση του Μεταβυζαντινού Ναού του Αγίου Γεωργίου στο Σουφλί χρηματοδοτείται με 830.000 ευρώ και είναι έργο που θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Σουφλίου με στόχο να αποκατασταθεί ο Ναός στην αρχική του μορφή, εσωτερικά και εξωτερικά, να επισκευασθή το κωδωνοστάσιο και να διαμορφωθή ο περιβάλλον χώρος.

Με αφορμή την υπογραφή της αποφάσεως ο κ. Περιφερειάρχης επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Σουφλί, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Δημήτρη Πέτροβιτς, τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Θανάση Τσώνη, τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας κ. Κώστα Βενετίδη, και τους Περιφερειακούς Συμβούλους Έβρου κ. Βασίλη Δελησταμάτη και κ. Γιάννη Ζαμπουνίδη.

Έγινε δεκτός εκεί από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό και το Δήμαρχο Σουφλίου κ. Παναγιώτη Καλακίκο, ξεναγήθηκε στο Ναό και ενημερώθηκε για τις εργασίες αποκατάστασης που θα πραγματοποιηθούν από στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σουφλίου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.