Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελμπασάν κ. Αντώνιος επισκέφτηκε την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2023 τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο χωριό Σελσάν, ο οποίος υπεβλήθη σε πρόσφατα σε εργασίες αποκατάστασης με την καθοδήγηση των ειδικών του Ινστιτούτου Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού της Αλβανίας.

Ο Σεβασμιώτατος επιθεώρησε την ολοκλήρωση των εργασιών μαζί με την βουλευτή της περιοχής κυρία Desantila Tahiraj καθώς και τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Ελμπασάν κ. Armand Shehu.

Ειδικό κονδύλι διατέθηκε για την πλήρη ανακατασκευή του περιβάλλοντα χώρου, καθώς και για τις κατάλληλες αναστηλωτικές παρεμβάσεις για τη διάσωση του ναού στον οποίο διασώζονται αγιογραφίες του γνωστού αγιογράφου Ονουφρίου.

Ο Μητροπολίτης Ελμπασάν κ. Αντώνιος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ελμπασάν για το ενδιαφέρον και τη χρηματοδότησή του έργου από τον Δήμο, καθώς και την βουλευτή της περιοχής κα. Desantila Tahiraj για το ενδιαφέρον και την υπόσχεσή της στους κατοίκους του Shelcan να διασωθεί η εκκλησία.

Η αποκατάσταση αυτή πραγματοποιήθηκε χάρη στην άριστη συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού της Αλβανίας, του Δήμου Ελμπασάν καθώς και της Ιεράς Μητροπόλεως Ελμπασάν.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.