«Αν ο μητροπολίτης και η αδερφή του πήγαιναν την τρίτη μέρα στο νοσοκομείο τώρα θα ζούσαν», λέει συνεργάτης του μακαριστού Κοσμά. Σε εξέλιξη έρευνα και για τον γιατρό στον Βόλο, αποκαλύπτει ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ. Αντιεμβολιάστρια η ηγουμένη-ιατρός που κούραρε τον δεσπότη, λένε οι κάτοικοι της παρατριχώνιας περιοχής.

Οι συνθήκες που επικράτησαν κατά το αρχικό στάδιο της ασθένειας με κορωνοϊό του μακαριστού Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά έως και την εισαγωγή του στο Νοσοκομείο αποτελούν πλέον αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ωστόσο η έρευνα αφορά και όσα διαδραματίστηκαν γύρω από την υγεία της αδερφής του μακαριστού, η οποία επίσης έχασε τη ζωή της από επιπλοκές του κορωνοϊού.

Η δραματική αυτή υπόθεση απασχολεί τους Αιτωλοακαρνάνες αλλά αποτελεί και αντικείμενο σειράς ρεπορτάζ και δημοσιευμάτων .

Στον Αlpha μίλησαν κάτοικοι της παρατριχώνιας περιοχής και άτομα που είχαν επαφές με τον Μητροπολίτη. «O δεσπότης ερωτήθηκε και είπε να έρθει ασθενοφόρο, Έπρεπε να είναι στο νοσοκομείο από την τρίτη μέρα που νόσησε και αυτός και η αδερφή του», αναφέρει πρόσωπο που υπήρξε συνεργάτης του.

Οι κάτοικοι της Παραβόλας υποστηρίζουν πως η ηγουμένη γιατρός που κούραρε τον Μητροπολίτη ήταν κατά του εμβολιασμού και καλούσε τους πιστούς να μην κάνουν το εμβόλιο. Σε αυτήν προσφεύγουν, λένε, πολλοί ανεμβολίαστοι ιερείς και πιστοί που νοσούν.

Χαρακτηριστικά είναι όσα αναφέρει γνωστό πρόσωπο της κοινωνίας της Παραβόλας που διατηρούσε φιλική σχέση με τον μακαριστό μητροπολίτη Κοσμά.

Υποστηρίζει πως υπάρχουν πρόσωπα τα οποία αποτρέπουν ασθενείς να μην πάνε στο νοσοκομείο γιατί θα περάσουν τον ιό με προσευχή και με βοήθεια βοτάνων.
«Γιατρός- γιατρίνα του έφαγε τη ζωή, δεν τον παρέπεμψε για να κάνει το εμβόλιο. Του έλεγε ότι με τα βότανα κτλ θα γίνεις καλά. Είχε «αρρώστια» με το νοσοκομείο, δεν είναι εκείνοι γιατροί κ.α.. Μόνο ο θεός θεράπευε. Ο μητροπολίτης «έφυγε» και ήταν κρίμα γιατί ήταν καλός άνθρωπος. «Έφυγε» και η αδερφή του εξαιτίας αυτού. Η έρευνα πρέπει να προχωρήσει μέχρι το κόκαλο», υποστηρίζει ο συμπολίτης.
Στην κάμερα μίλησε και ο κουμπάρος του εκλιπόντος μητροπολίτη και εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Γρηγορίου Αγρινίου, πάτερ Δημοσθένης. «Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας είχε την κρίση να αποφασίζει για τον εαυτό του. Δεν επηρεαζόταν, ήταν τόσο έξυπνος άνθρωπος που δεν επηρεαζόταν από κανέναν» , υποστήριξε ο πατήρ Δημοσθένης.

Ο γιατρός από τον Βόλο

Στην υπόθεση του αντιεμβολιαστή γιατρού από τον Βόλο ο οποίος φέρεται να συνεννοούνταν με την ηγουμένη-γιατρό για την φροντίδα του μακαριστού μητροπολίτη Κοσμά αναφέρεται δημοσίευμα της εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ (taxydromos.gr)

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ραγδαίες εξελίξεις, που σχετίζονται, όπως όλα δείχνουν, με τη δράση του Βολιώτη γιατρού σε βάρος του οποίου έχει ξεκινήσει κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελία Βόλου, μετά την επώνυμη καταγγελία στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ που έκανε ο σύζυγος 60χρονης που κατέληξε από κορονοϊό, πυροδοτεί μία δεύτερη παρέμβαση της Δικαιοσύνης, αυτή τη φορά στο Αγρίνιο, για τον θάνατο του μακαριστού Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά.

Ο 72χρονος γιατρός κατέθεσε υπόμνημα την περασμένη Πέμπτη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ο γιατρός αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται και καταθέτει τη δική του εκδοχή για την υπόθεση που καταγγέλλεται.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.