Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Αύριο Παρασκευή 27 Μαϊου ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα αφιχθή στις Καρυές, πρωτεύουσα του Αγίου Ορους, όπου θα γίνει επίσημη υποδοχή και δοξολογία.

Την Παρασκευή το βράδυ ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας θα μεταβεί στη Μονή Ιβήρων όπου θα διανυκτερεύσει.

Το Σάββατο το πρωί θα λειτουργήσει στο χπαρεκκλήσι της Παναγίας Πορταϊτισσας χωρίς τα διακριτικά της Αρχιερατικής Λειτουργίας αλλάως απλός Ιερεύς, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στη Μονή Καρακάλλου -για δεύτερη φορά στην πατριαρχική του διακονία, καθώς η πρώτη επίσκεψη του ήταν το 2006- όπου μετά το Τυπικό της επίσημης υποδοχής θα ακολουθήσει πανηγυρική Τράπεζα. Στο μοναστήρι της Καρακάλλου να υπενθυμίσουμε ότι φυλάσσεται ένα μεγάλο τμήμα της Αγίας Κάρας του Αποστόλου Βαρθολομαίου όπου θα προσκυνήσει ο Παναγιώτατος καθώς είναι ο προστάτης του.

Το απόγευμα του Σαββάτου θα επισκεφθεί τη Μονή Μεγίστης Λαύρας για την Ακολουθία του Εσπερινού.

Μετά το πέρας του Εσπερινού και το παραδοσιακό κέρασμα θα επιστρέψει στις Καρυές για να επισκεφθεί την Αθωνιάδα Σχολή όπου θα δειπνήσει με τους μ περίπου 70 μαθητές και το διδακτικό προσωπικό της ιστορικής Σχολής.

Την Κυριακή το πρωί θα τελεστεί Πατριαρχική Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή των Καθηγουμένων των Ιερών Μονών στον ιστορικό Ναό του Πρωτάτου. Και το μεσημέρι της Κυριακής θα αναχωρήσει για την Θεσσαλονίκη.

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.