Σχέδιο Κυριάκου Μητσοτάκη να συνεχίσουν επενδύσεις στην πράσινη ενέργεια στο Άγιο Όρος.

Το τελικό πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για το επόμενο Σαββατοκύριακο περιμένουν και στον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ Θεσσαλονίκης, προκειμένου να κάνουν την αναγκαία τοπική οργάνωση της επίσκεψης του αρχηγού του κόμματος. Ο κ. Μητσοτάκης ως γνωστόν θα βρεθεί το ερχόμενο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, μετά στη Χαλκιδική και το βράδυ θα μπει στο Άγιον Όρος, όπου θα παραμείνει και την Κυριακή. Στα μέσα της εβδομάδας αναμένεται να γίνουν περισσότερα γνωστά, ώστε στη Θεσσαλονίκη να γίνει η κατάλληλη προετοιμασία. Σε ό,τι αφορά πάντως στην επίσκεψη στο Άγιον Όρος, πληροφορίες λένε ότι πρώτα από όλα θα είναι προσκυνηματικού χαρακτήρα, ενώ τον πρόεδρο της ΝΔ αναμένεται να συνοδεύσει και ο γιος του, Κωνσταντίνος. Η διανυκτέρευση πιθανώς να γίνει στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος, που ήταν και το μοναστήρι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, χωρίς όμως αυτό να επιβεβαιώνεται ή να διαψεύδεται από τους συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη. Φειδωλοί ως συνήθως απαντούν με το κλασικό «θα ενημερωθείτε». Το άλλο, εξίσου πιθανό, σενάριο αναφέρει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιλέξει να διανυκτερεύσει στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας.

Σε κάθε περίπτωση, η επίσκεψη στο Περιβόλι της Παναγίας θύμισε τη φωτογραφία του νεαρού Κυριάκου, με τον πατέρα του, πριν από πολλά πολλά χρόνια, όταν ο κ. Μητσοτάκης ήταν κοντά στην ηλικία του γιου του. Η φωτογραφία είχε μπει στο επίκεντρο της επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη στην έκθεση φωτογραφικών και άλλων ντοκουμέντων της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Ν. Θεσσαλονίκης, τον προηγούμενο Οκτώβριο, στα γραφεία του κόμματος στη Μιχαήλ Καλού 6, και η οποία διοργανώθηκε για τον εορτασμό των 48 χρόνων από την ίδρυση της ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης είδε τη φωτογραφία, που αποτέλεσε την αφορμή για την έκθεση, από επίσκεψή του σε ηλικία 18 ετών με τον πατέρα του, Κωνσταντίνο, στο Άγιον Όρος. «Τη θυμάμαι την επίσκεψη, το 1986», είχε πει τότε. Ανάλογες μνήμες θα αποκτήσει την ερχόμενη Κυριακή και ο Κωνσταντίνος ο νεότερος…

-Ο καθηγητής, Νίκος Μαραντζίδης, αναλαμβάνει κομβικό ρόλο στο σχεδιασμό της νέας προεκλογικής εκστρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου. Ο κ. Μαραντζίδης είναι καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, πολιτικός αναλυτής, συγγραφέας και από τους επιστήμονες, που γνωρίζουν να επεξεργάζονται και να αξιολογούν τις δημοσκοπήσεις. Τις «επάρατες» κατά πολλά στελέχη του κόμματος δημοσκοπήσεις… Η ανάθεση των καθηκόντων του εκλογικού και επικοινωνιακού σχεδιασμού της Κουμουνδούρου, δείχνει ότι η ηγεσία του κόμματος αποφάσισε να κάνει το αυτονόητο. Να αξιολογεί και να αξιοποιεί τα δημοσκοπικά ευρήματα κι όχι να τα απορρίπτει ως όπλο των πολιτικών αντιπάλων της εναντίον της. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κάηκε μια φορά το 2019 από τον χυλό των «ειδικών» που έβλεπαν άλλα από αυτά που έβλεπαν οι δημοσκοπήσεις. Έπαθε αλλά δεν έμαθε. Ξανακάηκε τέσσερα χρόνια μετά. Τουλάχιστον αναγνώρισε εμμέσως το λάθος της να βάζει απέναντι τους ερευνητές της κοινής γνώμης, όπως αποδείχτηκε χωρίς σοβαρό λόγο. Η τρίτη φορά ίσως και να είναι αλλιώς…

-Στους ψηφολέκτες περιλαμβάνεται ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Φάνης Παπάς, ο οποίος ορίστηκε από το κόμμα για να βρίσκεται μπροστά στη σημερινή κάλπη ως εκπρόσωπος για την εκλογή του προέδρου της Βουλής σήμερα. Κάθε κόμμα όρισε κι έναν για τη σημερινή κοινοβουλευτική διαδικασία και ο κ. Παπάς ήταν η επιλογή της ΝΔ. Χτες πάντως στην Πειραιώς στο κάλεσμα του κόμματος παραβρέθηκαν φυσιολογικά όλοι οι εκλεγμένοι βουλευτές της Θεσσαλονίκης, αλλά και σχεδόν όλοι οι πολιτευτές, δείχνοντας ότι έχουν τη διάθεση να συμμετέχουν ενεργά στη μάχη για τις νέες εκλογές. Παρά την απογοήτευση ορισμένων για τα αποτελέσματα της σταυροδοσίας.

-Ο Γιάνης Βαρουφάκης αλλάζει γούρια εν όψει 25ης Ιουνίου. Και καλά κάνει. Στις εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος ως επικεφαλής του κόμματος, μεταξύ άλλων, και στην Α’ Θεσσαλονίκης. Τότε το ΜέΡΑ25 μπήκε στη Βουλή. Αυτή τη φορά (21 Μαΐου 2023) ο κ. Βαρουφάκης επέλεξε να μην είναι υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης και τα πράγματα δεν πήγαν καλά. Εν όψει λοιπόν της νέας εκλογικής αναμέτρησης, ο κ. Βαρουφάκης αναμένεται να είναι αυτή τη φορά υποψήφιος στην κρίσιμη εκλογική περιφέρεια της Α’ Θεσσαλονίκης ελπίζοντας σε τύχη ανάλογη του 2019 και για τον ίδιο και για το κόμμα του, που πλέον είναι ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.