Τον τίτλο του πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων έπειτα από την απόφαση της σημερινής συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων θα έχει ο πρώην Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Ειρηναίος.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην Πατριάρχης βρίσκεται στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου και δέχεται τις φροντίδες του ηγουμένου Γέροντα Χρυσοστόμου.

Μετά την δύσκολη περίοδο της ζωής του και τους «πειρασμούς» που χτύπησαν το Πατριαρχείο και τον ίδιο η ασθένεια τον έχει καταβάλει. Εδώ και καιρό ο «Γέροντας της ερήμου» ηγούμενος της μονής Αγίου Γερασίμου τον φροντίζει προσωπικά ο ίδιος όπως προαναφέρθηκε, δίνοντας του χώρο στο μοναστήρι του.

Πρέπει να αναφερθεί ότι ο πρώην Πατριάρχης είναι ευπρόσδεκτος να διαμείνει στο Κέντρο Γεροντολογίας και Προνοιακής Υποστήριξης της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών για όσο καιρό απαιτείται, ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η υγεία του όπως δήλωσε σήμερα σε εκπροσώπους των ΜΜΕ ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος ενημέρωσε ήδη τη διεύθυνση του Κέντρου Γεροντολογίας να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε από 1η Σεπτεμβρίου να μπορέσει να παρασχεθεί η φιλοξενία και η περίθαλψη που απαιτείται στον κ. Ειρηναίο.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.