Συνήθλε την Δευτέρα, 23 Μαϊου 2022 στη συνοδική Αίθουσα του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Μιχαήλ, η Ιερά Σύνοδος της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας υπό την προεδρία του Μητροπολίτη Επιφανίου.

Αρχικά ο Μητροπολίτης Επιφάνιος χαιρέτησε τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου, και εν συνεχεία μίλησε για τα θέματα που πρόκεται να συζητηθούν.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε την καθαίρεση τριών Ιεραρχών του Φιλαρέτου, ενώ αμέσως μετά εξέλεξαν νέο Επίσκοπο με τον τίτλο Μπορισπόλ.

Να αναφερθεί ότι η Ιερά Σύνοδος προέβη και σε μια πρωτόγνωρη απόφαση, η οποία ήδη έχει δημιουργήσει αντιδράσεις στην Εκκλησία της Ουκρανίας.

Συγκεκριμένα αποφάσισε την δημιουργία μοναστικής κοινότητας και ενός νομικού προσώπου με το ίδιο όνομα της παρούσας Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου, μετά από πρόταση του Μητροπολίτη Επιφανίου.

Ακόμη η Ιερά Σύνοδος ζήτησε να υποβληθεί αίτηση από τον κ. Επιφάνιο στην Κυβέρνηση για μεταφορά ναού από την Άνω Λαύρα (όπου εκεί είναι μουσείο) για τις λατρευτικές και μοναστικές δραστηριότητες της Λαύρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση αυτή είναι μια πρακτική που χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν από τον Φιλάρετο, και είχε ως στόχο στο μέλλον να διεκδικήσουν ως νόμιμοι δικαιούχοι την Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.