ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΕ ΔΩΡΑ: Συνεδρίασε το ΣτΕ για την απόφαση για δώρα δημοσίων υπαλλήλων. Έχοντας ήδη στα χέρια τους µια πρώτη θετική απόφαση από το ΣΤ’ Τµήµα του Ανωτάτου ∆ικαστηρίου, το οποίο έκρινε αντισυνταγµατική την περικοπή των επιδοµάτων και των δώρων, οι δικαστικοί υπάλληλοι, διά των συνηγόρων τους, ζήτησαν από την Ολοµέλεια µια ηθική δικαίωση, καθώς, όπως είπαν, οι δηµόσιοι υπάλληλοι πληρώνουν ανελλιπώς το… µάρµαρο της οικονοµικής κρίσης από το 2010.

Το ΣτΕ απαντώντας στους ισχυρισµούς του ελληνικού ∆ηµοσίου ότι εάν κριθούν αντισυνταγµατικές οι περικοπές, το υπουργείο Οικονοµικών θα πρέπει να καταβάλει 3,9 δισ. ευρώ, οι δικηγόροι υποστήριξαν ότι το κόστος είναι πολύ µικρότερο, καθώς δεν έχουν ασκηθεί πολλές αγωγές σε βάρος της επίµαχης διάταξης και ήδη από το 2013 (σ.σ.: έτος κατά τη διάρκεια του οποίου άρχισαν οι περικοπές) µια µεγάλη πλειονότητα δηµοσίων υπαλλήλων έχει χάσει την αξίωσή της να διεκδικήσει χρήµατα.

Τα έτη για τα οποία µπορούν να έχουν αξιώσεις όσοι προσέφυγαν για δώρα δημοσίων Υπαλλήλων όπως είπαν είναι το 2017 και το 2018, για τα οποία το κόστος δεν ξεπερνά το 1,2 δισ. ευρώ.

Να σημειωθεί πάντως, ότι η Ολοµέλεια του Ανωτάτου ∆ικαστηρίου έχει ήδη χαράξει τις «κόκκινες γραµµές» της, µε την απόφαση του Ιουνίου του 2015 για τις περικοπές στους συνταξιούχους (σ.σ.: τις έκρινε αντισυνταγµατικές), αποφαινόµενη ότι αναδροµικά µπορούν να πάρουν µόνο όσοι είχαν ασκήσει προσφυγές πριν από την έκδοση της απόφασης, ενώ για τους υπολοίπους ο χρόνος «τρέχει» από τον Ιούνιο του 2015.

Τέλος, οι δικηγόροι των προσφευγόντων δηµοσίων υπαλλήλων έκαναν µνεία και στην πρόσφατη απόφαση της Ολοµέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία επίσης είχε αποφανθεί ότι οι περικοπές που επιβλήθηκαν µε µνηµονιακούς νόµους του 2012 είναι αντισυνταγµα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.