Την τάση που υπάρχει διεθνώς αλλά και στην Κύπρο δείχνουν οι αποφάσεις δικαστηρίων για πολίτες που καταφεύγουν στο δικαστήριο κατά των διαταγμάτων της πανδημίας, σύμφωνα με τον νομικό Σίμο Αγγελίδη.

Παράδειγμα αποτελεί η σημερινή απόφαση ποινικού δικαστηρίου που βρήκε ένοχο πολίτη για παράβαση Διατάγματος Λοιμοκάθαρσης που απαγόρευε την παρουσία πιστών σε εκκλησιασμό. Στο Δικαστήριο απορρίφθηκαν όλοι οι ισχυρισμοί του για αντισυνταγματικότητα, αναγκαιότητα έγκρισης Διαταγμάτων από Βουλή προ της έκδοσής τους και μη αναλογικότητα μέτρων.

Μιλώντας στο SigmaLive o κος Σίμος Αγγελίδης ανέφερε πως πρόκειται για πρωτόδικη απόφαση την οποία θα μπορούσε ο πολίτης να εφεσιβάλει. Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση κάποιο άλλο δικαστήριο-όχι Ποινικό – να έχει μια διαφορετική απόφαση, εξήγησε.

«Χωρίς να έχω διαβάσει όλη την σημερινή απόφαση, αυτή δείχνει την τάση που επικρατεί για τις σχετικές προσφυγές. Αυτό αφορά και στηρίζεται κυρίως στο δημόσιο συμφέρον έναντι σ΄ οποιοδήποτε ατομικό δικαίωμα. Αυτό έγινε και στη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) για τους εμβολιασμούς πολιτών αλλά και στην περίπτωση των 700 πυροσβεστών στη Γαλλία. Είναι μια τάση που υπάρχει διεθνώς και όχι μόνο στις αποφάσεις στα κυπριακά δικαστήρια», είπε ο κος Αγγελίδης.

Ερωτηθείς σχετικά με το εάν η απόφαση αυτή δείχνει και το σκεπτικό της απόφασης που θα μπορούσε να ισχύσει και στην υπόθεση για παραβίαση διαταγμάτων από τον Μητροπολίτη Μόρφου, ο κος Αγγελίδης απάντησε πως αυτή θα είναι η πιθανή κατεύθυνση, «στηριζόμενη βέβαια στο συμφέρον της δημόσιας υγείας».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.