Έκπληξη αποτέλεσε για τους περισσότερους στην Εκκλησία η απόφαση της κυβέρνησης για το άνοιγμα των ναών.Αν και φαίνεται να έδωσε το δικαίωμα για παραπάνω πιστούς στους ναούς η δέσμευση για ένα άτομο ανά 25 τ.μ είναι αξεπέραστο εμπόδιο.

Για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης θα πρέπει να τονιστεί ότι ακόμη και ο μεγαλύτερος ναός της Ελλάδας και εκ των μεγαλυτέρων στον κόσμο ο Άγιος Ανδρέας Πατρών εμβαδού 1800 τ.μ θα χωρούσε ” 72 άτομα αν δεν υπήρχε το όριο των 50 .Για να “χωρέσουν ” πάντως οι 50 θα πρέπει ο ναός να έχει εμβαδόν 1250 τ.μ!

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ.Νίκος Χαρδαλιάς στο εξής στους ναούς θα τελούνται Θείες Λειτουργίες με ένα άτομο ανά 25 τ.μ .«Για τους λατρευτικούς χώρους ισχύουν τα εξής: Κατά τις Λειτουργίες επιτρέπεται 1 άτομο ανά 25 τ.μ. με ανώτατο όριο τα 50 άτομα» ,ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς για τους Ιερούς Ναούς χωρίς να δώσει άλλες εξηγήσεις κάτι παραπάνω.

Η Εκκλησία περιμένει και επίσημα να ενημερωθεί αλλά είναι βέβαιο ότι υπάρχει ενόχληση γιατί και σε αυτή την απόφαση οι ναοί εντάσσονται στο γενικότερο κλίμα ανοίγματος της αγοράς . Ενόχληση υπάρχει και για το γεγονός ότι ενώ αυτή την εβδομάδα συνεδρίαζε η ΔΙΣ και θα μπορούσε να της ζητηθεί η γνώμη.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.