Με την ευκαιρία της Αποδόσεως της Θεομητορικής εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου εόρτασε με κάθε μεγαλοπρέπεια το διήμερο του Σαββάτου, 22ας και Κυριακής, 23ης Αυγούστου 2020 ο Ιερός Ναός της Παναγίας της Ελεούσης στην περιοχή «Κέλπεσι» της νήσου Καλάμου.

Το εσπέρας του Σαββάτου, 22ας Αυγούστου και ώρα 8.00 μ.μ. εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας ενώ την κυριώνυμο ημέρα, Κυριακή, 23 Αυγούστου εψάλη ο Όρθρος και στη συνέχεια τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Θεόφιλος τέλεσε τόσο τον Πανηγυρικό Εσπερινό όσο και το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας ως Πρεσβύτερος καθότι το νησί δεν έχει μόνιμο εφημέριο. Πριν το πέρας της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο πρόσωπο της Παναγίας μας και στη βαθύτερη σημασία του ρόλου της στο προαιώνιο σχέδιο του Θεού για την σωτηρία του ανθρώπου. Δεν παρέλειψε τέλος να ευχαριστήσει όλους όσους συμμετείχαν και συμπροσευχήθηκαν στις διήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις ευχόμενος η Υπεραγία Θεοτόκος να σκεπάζει τον καθένα ξεχωριστά.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.