Η Απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσης στο Κέλπεση Καλάμου.

Με την ευκαιρία της εορτής της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου εόρτασε με κάθε μεγαλοπρέπεια το διήμερο της 22ας και 23ης Αυγούστου 2019 0 Ιερός Ναός της Παναγίας της Ελεούσης στην περιοχή «Κέλπεση» της νήσου Καλάμου. Το εσπέρας της Πέμπτης, 22ας Αυγούστου και ώρα 7.30 μ.μ. εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας ενώ την κυριώνυμο ημέρα, Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019 εψάλη ο Όρθρος και στη συνέχεια τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Θεόφιλος μας τέλεσε τόσο τον Πανηγυρικό Εσπερινό όσο και το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας ως Πρεσβύτερος καθότι το νησί δεν έχει μόνιμο εφημέριο.

Πριν το «Δι’ ευχών» ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο πρόσωπο της Παναγίας μας και στη βαθύτερη σημασία του ρόλου της στο προαιώνιο σχέδιο του Θεού για την σωτηρία του ανθρώπου. Δεν παρέλειψε τέλος να ευχαριστήσει όλους όσους συμμετείχαν και συμπροσευχήθηκαν στις διήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις ευχόμενος η Υπεραγία Θεοτόκος να σκεπάζει τον καθένα ξεχωριστά.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.