Την Κυριακή 23 Αυγούστου το πρωί τελέσθηκε ο Όρθρος της Παναγίας και ακολούθως η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο φερώνυμο ιερό παρεκκλήσι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Σεττας με την παρουσία των πιστών που τίμησαν την εορτή και τήρησαν τις υγειονομικές διατάξεις.

Την Θεία Λειτουργία ετέλεσε ο τοποτηρητης εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Άνω βαθειας π . Δημήτριος Αργυρης Σακελλαριος με την συμμετοχή των ιεροψαλτών.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Δημήτριος και αναφέρθηκε στην εορτή της αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου η οποία είναι γνωστή ως τα εννεάμερα της Παναγίας τονίζοντας ότι οι χριστιανοί την Παναγία την έχουν ένα μέλος της οικογένειας τους ένα δικό τους οικογενειακό πρόσωπο και οφείλουν να τηρούν τις παραδόσεις και τα έθιμα όπως έπραξαν οι Απόστολοι περικυκλούντες το σκήνος της Παναγίας έτσι οφείλουν όταν κάποιος συγγενείς τους φύγει απο την ζωή.

Εν συνεχεία κάλεσε τους πιστούς να έχουν την Παναγία στην καρδιά τους σε χαρές και λύπες και εκείνη σαν στοργική μητέρα θα τους προατατεύει.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.