Αποχαιρετιστήρια Εγκύκλιο προς τον ιερό κλήρο και τον λαό της Μητρόπολης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας έστειλε ο Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος.

Ειδικότερα ο Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος από την ερχόμενη Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, τίθεται σε ισχύ, κατόπιν αιτήματος του ιδίου, η παραίτηση την οποία είχε υποβάλει τον Αύγουστο στον Αρχιεπίσκοπο και τη ΔΙΣ.

Στην Εγκύκλιο του τονίζει την αγάπη του προς το ποίμνιό του και κάνει τον απολογισμό ολοκληρώνοντας 56 έτη στο πηδάλιο της Μητρόπολης τόσο ως Πρωτοσύγκελος όσο ως Επίσκοπος .

“Σίγουρα στα χρόνια αυτά της ποιμαντορίας μου έγιναν και λάθη, δημιουργήθησαν παραπικρασμοί, πόνοι, θλίψεις, διχοστασίες, παρετηρήθησαν ελλείψεις. Τούτη την ιερή ώρα δεν επιθυμώ να δικάσω ή να αναζητήσω τον φταίχτη.

Τούτη την φοβερή για την ταπεινότητά μου στιγμή το μόνο που ποθώ είναι να συγχωρήσω τους πάντας, αλλά και να ζητήσω συγγνώμη από τους πάντας.

Γι’ αυτό ζητώ από όλους σας συγχώρεση, για τις ελλείψεις και τα σφάλματά μου, όπως παρέχω και σε όλους σας συγχώρεση μέσα από την καρδιά μου.

Άλλωστε σε όλη μου την πορεία μέσα στην Εκκλησία αυτό προσπάθησα να εμπνεύσω: Ακατάκριτο-Συγχώρεση-Αγάπη.

Γι’ αυτό το τρίπτυχο, σας παρακαλώ, να εργαστείτε πνευματικώς, ούτως ώστε να το λάβετε ως δωρεά εκ του Θεού”, τονίζει.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.