Στον ενοριακό ναό της Αγίας Τριάδος στο Λυγουριό Αργολίδος τελέστηκε σήμερα Κυριακή των Βαΐων, 9 Απριλίου 2023 με κάθε λαμπρότητα αλλά και συγκίνηση η Θεία Λειτουργία, από τον εφημέριο του Ναού πρωτοπρεσβύτερο π. Σπυρίδωνα Σταυρόπουλο.

Μετά από πολλά χρόνια της Ιερατικής του θητείας και προσφοράς στους κατοίκους του Λυγουριού, ο π. Σπύρος όπως χαρακτηριστικά τον λένε στο χωριό, αποφάσισε να σταματήσει τα Ιερατικά του καθήκοντα στο Λυγουριό και διάλεξε αυτή την ημέρα της μεγάλης εορτής της Βαϊοφόρου για να πει το αντίο στο ποίμνιο του.

Με δάκρυα στα μάτια οι ενορίτες, οι συγγενείς του, οι αγαπημένοι του άνθρωποι με σφιγμένα τα χείλια τον άκουσαν να τους εκφωνεί τον τελευταίο του λόγο ως εφημέριος του ναού της Αγίας Τριάδος και του Αγίου Βασιλείου. Με μια φωνή, οι κάτοικοι της κωμόπολης φώναξαν παπούλη είσαι άξιος θα είσαι πάντα στις καρδιές μας.

Ο π. Σπυρίδων Σταυρόπουλος

Γεννηθείς το 1944 στο Βρούστι Αργολίδος.

Το 1964-1966 υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία.

Το 1966 παντρεύτηκε την Αικατερίνη το γένος Χριστοπούλου. Απόκτησαν τρεις κόρες, δέκα εγγόνια και τέσσερα δισέγγονα.

Την 16η Μαίου 1971 χειροτονήθηκε διάκονος στο παρεκκλήσι “συνάντηση” της Ι.Μ. Αγίου Θεοδοσίου, και την 25η Μαίου του ίδιου έτους χειροτονήθηκε Ιερέας στο Κεφαλόβρυσο Αργολίδος από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Αργολίδος κυρό Χρυσόστομο Δεληγιαννόπουλο, όπου και εφημέρευσε δωδεκάμισι χρόνια.

Παράλληλα τελείωσε γυμνάσιο-λύκειο, ιερατική σχολή Κορίνθου και το τμήμα Ποιμαντικής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 1983 μετετέθη στην ενορία Αγίας Τριάδος Λυγουρίου όπου υπηρέτησε μέχρι και σήμερα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.