Το θερμό χειροκρότημα απέσπασε ο Άρχων Οστιάριος του Τάγματος Άγιος Ανδρέας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος Μιχάλης Ψαρός, ο οποίος τιμήθηκε με το βραβείο “Νικόλαος Μπούρας” (Nicholas J. Bouras), στην καθιερωμένη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Midtown Hilton.

Παρουσία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρου, ο οποίος επρόκειτο να λάβει σήμερα το Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων “Αθηναγόρας” για το 2022, αλλά και του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, όπως επίσης και γνωστών ομογενών, ο κ. Ψαρός έλαβε την τιμητική διάκριση που παραπέμπει στον αείμνηστο ευεργέτη του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, που έφυγε από την ζωή το 2013.

Ο Μιχάλης Ψαρός, εμφανώς συγκινημένος, ανέβηκε για την παραλαβή του βραβείου συνοδευόμενος από την σύζυγό του, Ρόμπιν και την μικρότερη κόρη του, Μαρίνα.

Παρέλαβε το βραβείο από τον Πατριάρχη Αλεξάνδρειας, ο οποίος, πριν την παράδοση, απευθύνθηκε στο κοινό και έπλεξε το εγκώμιο του δραστήριου ομογενούς επιχειρηματία, ενώ στο πλευρό του βρίσκονταν ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος και ο επικεφαλής του Τάγματος “Άγιος Ανδρέας”, Δρ. Αντώνιος Λυμπεράκης.

“Για τον άνθρωπο που αγάπησε την πατρίδα μας την Ελλάδα, την Εκκλησία, το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, τον Πατριάρχη μας Βαρθολομαίο, τον Αρχιεπίσκοπό μας Ελπιδοφόρο, ας τον ευλογεί ο Θεός. Τα χέρια του πάντα ανοιχτά, για να χαρίζει χαρά και ελπίδα στους ανθρώπους και αναφωνούμε ‘Αξιος!’”, αναφώνησε ο κ.κ. Θεόδωρος.

Αμέσως μετά την παραλαβή του βραβείου, ο Μιχάλης Ψαρός ευχαρίστησε άπαντες, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην σύζυγό του, Ρόμπιν, την οποία ευχαρίστησε για την στήριξή της με δάκρυα στα μάτια, ενώ ανακοίνωσε ότι η μεγαλύτερη κόρη του, Αλεξάνδρα, πρόκειται να παντρευτεί στον Άγιο Νικόλαο του Σημείου Μηδέν.

Παράλληλα, τόνισε ότι “το χρονικό σημείο του βραβείου έχει σημασία”, αναφερόμενος στην επέτειο από τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, αφού και ο ίδιος έλκει την καταγωγή του από την Αλικαρνασσό.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.