Την Τρίτη η εξόδιος ακολουθία του Αρχιμανδρίτη Αλέξιου Εγκλειστριώτη στην Ι.Μ. Αγίου Νεοφύτου.

Tην Τρίτη στις 5 το απόγευμα στην Ιερά Μονή Αγίου Νεοφύτου θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του Αρχιμανδρίτη Αλέξιου Εγκλειστριώτη από τον αδερφό του, Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας Νικηφόρο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Ηγούμενος της Ιεράς Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίου Νεοφύτου, Επίσκοπος Χύτρων Λεόντιος και η περί αυτόν Αδελφότητα ανακοινώνουν ότι η εξόδιος ακολουθία του αειμνήστου Αρχιμανδρίτη Αλεξίου Εγκλειστριώτη, ο οποίος κοιμήθηκε το Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021, θα ψαλεί την Τρίτη, 15 Ιουνίου, στις 5:00 μ.μ., από το Καθολικό της Μονής. Της ακολουθίας θα προστεί ο κατά σάρκα αδελφός του, Μητροπολίτης Κύκκου και Τυλληρίας Νικηφόρος.

Όπως αναφέρεται παράκληση σε όσους θα προσέλθουν να τιμήσουν τη μνήμη του, είναι να τηρήσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται από την πολιτεία.

Ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Εγκλειστριώτης, εγεννήθη στις 06/12/1952 στο χωρίο Κρίτου Μαρόττου της επαρχίας Πάφου. Το 1964 εισήχθη ως δόκιμος στην Ιερά Μονή Αγίου Νεοφύτου. Στις 12 Νοεμβρίου 1972 χειροτονήθηκε διάκονος από τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο Γ΄. Το 1979 χειροτονήθηκε εις πρεσβύτερο και προεχειρίσθη σε Αρχιμανδρίτη από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Α΄. Έκτοτε υπηρέτησε τη Μονή τόσο ως μέλος του ηγουμενοσυμβουλίου της όσο και από διάφορα διακονήματα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.