Από το Άγιον Όρος στην πληγείσα Καρδίτσα η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Φοβεράς Προστασίας.

Τη θαυματουργή Ιερά Εικόνα της Παναγίας Φοβεράς Προστασίας, από την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους, θα υποδεχθεί τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου η πόλη της Καρδίτσας.
Η υποδοχή της εικόνας θα γίνει στις 6.00 το απόγευμα με σημείο συνάντησης τη διασταύρωση των οδών Τρικάλων και Αγίου Νικολάου.

Ακολούθως, θα μεταφερθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου. Εκεί θα εκτίθεται σε προσκύνημα έως και τις 16 Σεπτεμβρίου.

Οι πιστοί μπορούν να προσέρχονται στον Ιερό Ναό για προσκύνημα καθημερινά και ώρες από τις 7.00 το πρωί μέχρι τις 9.00 το βράδυ.

Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Φοβεράς Προστασίας μεταφέρθηκε στο Άγιο Όρος μετά από φοβερή πυρκαγιά, η οποία κατέστρεψε ένα μετόχι της Μονής Κουτλουμουσίου στη Κρήτη. Σύμφωνα με τη παράδοση, όταν η Μονή δέχθηκε επίθεση από πειρατές, οι μοναχοί κατέφυγαν στην εικόνα και παρακάλεσαν θερμά τη Θεοτόκο να τους προστατέψει. Με θαυματουργό τρόπο, η Θεοτόκος έκανε το μοναστήρι αόρατο από τους επιδρομείς, με συνέπεια να φύγουν άπραγοι από το Περιβόλι της Παναγίας.

Την Τρίτη της Διακαινησίμου, η εικόνα λιτανεύεται από το μοναστήρι στο Πρωτάτο, ανταποδίδοντας με αυτόν τον τρόπο την επίσκεψη της εικόνας της Παναγίας, το «Άξιον Εστίν», που γίνεται την προηγούμενη μέρα στο Κουτλουμούσι. Η Σύναξη της Παναγίας Φοβεράς Προστασίας στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους εορτάζεται δύο ημέρες μετά το Άγιο Πάσχα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.