Φέτος τιμήθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα, τόσο στο Νιχώρι, όσο και στη Μυτιλήνη, ο Άγιος Θεόδωρος ο Βυζάντιος, με αφορμή το θαύμα που έκανε το έτος 1832, σώζοντας ολόκληρο το νησί της Λέσβου από την θανατηφόρο ασθένεια της πανώλης.

Στο δελτίο Τύπου που μας απέστειλαν τα μέλη της Κοινότητας Νεοχωρίου Βοσπόρου αναγράφεται αναλυτικά όλο το πρόγραμμα της εορτής τόσο στην Κωνσταντινούπολη όσο και στη Μυτιλήνη της Λέσβου:

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ…

Η ανάμνηση του θαύματος γιορτάστηκε στον Ι. Ναό Παναγίας Κουμαριώτισσας Νεοχωρίου, την Κυριακή του Παραλύτου 15 Μαΐου 2022, με ιερατικό συλλείτουργο, στο οποίο προεξήρχε, μετά από πρόσκληση του Σεβ. Πατριαρχικού Επόπτη της Περιφέρειας Βοσπόρου, ο Πανοσιολ. Μέγας Πρωτοσύγκελλος κ. Θεόδωρος, έχοντας ως συλλειτουργό του τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Τιμόθεο Ραΐλάκη – Βρανά, Ιερατικώς Προϊστάμενο της γειτονικής Κοινότητας Βαφεοχωρίου και διακονούμενος από τον Ιερολ. Διάκονο της Σειράς κ. Βαρνάβα. Ο άγ. Μέγας Πρωτοσύγκελλος στο κήρυγμά του συνδύασε την ευαγγελική περικοπή του Παραλύτου με το θαύμα του τιμωμένου Αγίου, αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς του Νεοχωρίου με την Μυτιλήνη, διεβίβασε στο εκκλησίασμα την αγία Πατριαρχική ευλογία και στο τέλος ευλόγησε το πανηγυρικό κόλλυβο. Επακολούθησε εόρτια δεξίωση και επικοινωνία με το εκκλησίασμα, σε εξαιρετικά ευχάριστο κλίμα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.