Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι κατασκηνωτικές περίοδοι στους όμορφους, παραθαλάσσιους χώρους των Εκκλησιαστικών Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεώς στο Καινούργιο Λοκρίδος.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος με μέριμνα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Νικολάου, 600 παιδιά από τις Ενορίες της Μητροπόλεως , με χαμογελαστά πρόσωπα και χαρούμενες φωνές φιλοξενήθηκαν εντελώς δωρεάν στους πλήρως ανακαινισμένους χώρους των Κατασκηνώσεων, βιώνοντας το ξέγνοιαστο παιχνίδι και την ψυχαγωγία κοντά στην φύση και συμμετέχοντας στην Μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας μας, γευόμενα το καλό και ποιοτικό φαγητό, το οποίο με πολύ αγάπη ετοίμαζαν ο π. Βασίλειος Καραμέρης και η πρεσβυτέρα του.

Συνολικά φέτος λειτούργησαν τρεις περίοδοι: από 1- 10 Ιουλίου φιλοξενήθηκαν αγόρια της 4ης, 5ης και 6ης τάξεως του Δημοτικού Σχολείου και της Α’ Γυμνασίου, από 11 – 21 Ιουλίου αγόρια Γυμνασίου και Λυκείου και από 22 έως 31 Ιουλίου κορίτσια Δημοτικού Γυμνασίου και Λυκείου.

Το σύνθημα της φετινής κατασκήνωσης ήταν : «Με τους Αγίους της Εποχής μας» και καθημερινά έμπειροι θεολόγοι κληρικοί και λαϊκοί ομιλούσαν στα παιδιά για Αγίους και για άλλα πνευματικά θέματα.

Τα στελέχη ήταν φοιτητές ανωτάτων και ανωτέρων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας μας, πνευματικά παιδιά της Μητροπόλεως μας, τα οποία προσέφεραν την διακονία τους για την σωστή καθοδήγηση των παιδιών.

Ο Ποιμενάρχης συχνά επισκεπτόταν τις κατασκηνώσεις, συνομιλούσε με τα παιδιά, τους έδιδε τις πατρικές του συμβουλές και τους διένειμε αναμνηστικές ευλογίες.

Η Ιερά Μητρόπολή με την λειτουργία των κατασκηνώσεων αποσκοπεί να ωφελήσει τα παιδιά να κοινωνικοποιηθούν και να απαγκιστρωθούν από την κοινωνική απομόνωση, στην οποία τους οδηγούν οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας. Να απομακρυνθούν από την τηλεόραση, τον υπολογιστή και το κινητό τηλέφωνο και να δημιουργήσουν ισχυρές φιλίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε πρωί στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης τελούταν το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, όπου συμμετείχαν όλα τα παιδιά.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα πνευματικοί ιερείς επισκεπτόταν τα παιδιά και μέσω του Μυστηρίου της Εξομολογήσεως τα προετοίμαζαν κατάλληλα για να συμμετάσχουν στην Θεία Κοινωνία.

Όλα τα παιδιά αποχαιρετούσαν τη ζωή στρην κατασκήνωση με τις καλύτερες εντυπώσεις ανανεώνοντας το ραντεβού τους για τα κατηχητικά σχολεία και τις νεανικές συνάξεις, που θα αρχίσουν τον Οκτώβριο.

Η Λειτουργία των κατασκηνώσεων είναι άλλο ένα έργο αγάπης και προσφοράς εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως μας προς τα νιάτα της περιοχής μας, το οποίο στηρίζεται εξ ολοκλήρου στο ευσεβές ποίμνιο της.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στα στελέχη και σε όλα τα παιδιά να έχουν πλουσία την ευλογία του Κυρίου και της Υπεραγίας Θεοτόκου στη ζωή τους, να προοδεύουν συνεχώς στα μαθήματά μας και τους διαβεβαίωσε ότι η Ιερά Μητρόπολή όπως πάντα θα έχει την αγκαλιά της ανοικτή για όλα τα παιδιά.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.