«Η Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής ανακοινώνει ότι, με τις ευλογίες του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου κ. Ησαΐου, θα λειτουργήσει από τον Σεπτέμβριο το Ίδρυμα Μουσικών Σπουδών «Άγιος Γεώργιος».

Μέσα στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Ιδρύματος, θα είναι και η λειτουργία Σχολής Ψαλτικής Τέχνης για την ολοκληρωμένη εκμάθηση της Βυζαντινής Μουσικής με σκοπό την κατάρτιση των Ιεροψαλτών και των φίλων της Εκκλησιαστικής Μουσικής. Στη Σχολή θα μπορούν να φοιτήσουν μικρά παιδιά, άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας και η φοίτηση τους θα είναι πενταετής.

Τα μαθήματα θα διδάσκουν ο Πρωτοψάλτης Δημήτριος Ιεροδιακόνου, Πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ο Πρωτοψάλτης Αντώνιος Κουτρουπής, Πτυχιούχος του Κονσερβατορίου της Αγίας Πετρουπόλεως. Κατά τη διάρκεια της πενταετούς φοίτησής τους οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα εκμάθησης της Εκκλησιαστικής Μουσικής, μαθημάτων φωνητικής και ορθοφωνίας, ευρωπαϊκής μουσικής, Εκκλησιαστικού Τυπικού και άλλων συναφών μαθημάτων. Το Ίδρυμα θα λειτουργήσει σε εγκαταστάσεις του ιερού ναού του Αγίου Γεωργίου στην Πάνω Δευτερά και παρακαλούμε όσους θα ήθελαν να εγγραφούν στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής, να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο 99594383, το αργότερο μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.