Από 4 Μαΐου θα επιτρέπεται η ατομική προσευχή έως 10 άτομα – Από 1 Ιουνίου ο εκκλησιασμός με τη συμμετοχή πιστών

Διάγγελμα προς τον λαό απεύθυνε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, με σκοπό να ενημερώσει για το πώς θα εφαρμοστεί η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων.

Οι δύο πρώτες φάσεις υλοποίησης της στρατηγικής για την σταδιακή άρση των περιορισμών, αρχίζουν στις 4 Μαΐου 2020 και λήγουν στις 8 Ιουνίου 2020. Τα πάντα θα εξαρτηθούν και είναι απόλυτα συνυφασμένα με την επιδημιολογική πορεία.

«Η μικρή μας πατρίδα γίνεται χώρα αναφοράς για την μέχρι στιγμής αντιμετώπιση άλλης μιας κρίσης». Το Υπουργικό έλαβε σειρά αποφάσεων. Από την μια θα επιτρέπουν την σταδιακή επάνοδο σε αποδεκτούς τρόπους ζωής ενώ από την άλλη δεν θα θέτουν σε κίνδυνο όλα όσα πετύχαμε», τόνισε ο Πρόεδρος της Κύπρου.

Αναφορικά με τις ατομικές ελευθερίες ο κ. Αναστασιάδης στάθηκε και στο ζήτημα του ανοίγματος των Εκκλησιών.

Συγκεκριμένα από τις 4 Μαΐου θα επιτρέπεται η προσέλευση σε χώρους λατρείας για προσευχή νοουμένου ότι δεν θα συνυπάρχουν ταυτόχρονα πάνω από 10 άτομα.

Οι πιστοί θα επιστρέψουν στους ναούς για εκκλησιασμό από τη 1 Ιουνίου και πάντα σύμφωνα με τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών.

Ο κ. Αναστασιάδης δεν παρέλειψε στο διάγγελμα του να ευχαριστήσει την Εκκλησία της Κύπρου και τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ.κ Χρυσόστομο για τη στάση που τήρησε στο κρίσιμο αυτό θέμα.

«Η μικρή μας πατρίδα γίνεται χώρα αναφοράς για την μέχρι στιγμής αντιμετώπιση άλλης μιας κρίσης». Το Υπουργικό έλαβε σειρά αποφάσεων. Από την μια θα επιτρέπουν την σταδιακή επάνοδο σε αποδεκτούς τρόπους ζωής ενώ από την άλλη δεν θα θέτουν σε κίνδυνο όλα όσα πετύχαμε», είπε ο Πρόεδρος.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.