Χιονοστιβάδα αποκαλύψεων:

Ρεπορτά από τον Εθνικό Κήρυκα

Ο επί 10 και πλέον χρόνια πρόεδρος της Επιτροπής των Οικονομικών της Αρχιεπισκοπής Αμερικής κ. Γεώργιος Βουρβούλιας, αν και ήταν εθελοντής, έλαβε από την Αρχιεπισκοπή $900.000 -εννιακόσιες χιλιάδες δολάρια- αιτιολογώντας τα ως έξοδα κινήσεως.

Αυτό γινόταν επί δέκα χρόνια. Ο κ. Δημητρίου οικονομικός υπεύθυνος δεν ανταποκρίθηκε σε τηλεφωνικό μήνυμα του «Εθνικού Κήρυκα». Επίσης, ο κ. Βουρβούλιας δεν απάντησε σε τηλεφωνικό μήνυμα, ούτε σε e-mail του «Ε.Κ.».

Η Αρχιεπισκοπή έχει περιέλθει ουσιαστικά σε κατάσταση πτώχευσης και το οικονομικό της έλλειμμα ανέρχεται στα 8,5 εκατομμύρια δολάρια. Ήδη απολύθηκε ο Ιερώνυμος (Τζέρι) Δημητρίου, ο οποίος ήταν κατά τα περασμένα 19 έτη διευθυντής Διοίκησης και Οικονομικών της Αρχιεπισκοπής, ενώ είχε υπό την εποπτεία του και την ανέγερση του ναού του Αγίου Νικολάου στο «Σημείο Μηδέν».

Τις ανακοινώσεις των απολύσεων τις κάνει ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, επίσκοπος Φασιανής Αντώνιος, ο οποίος τους καλεί στο γραφείο του και τους λέει πως «πρέπει να σας απολύσω για οικονομικούς λόγους». Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος δεν εμφανίζεται πουθενά.

 

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.