Η Ρωσική Εκκλησία συνεχίζει τον ανελέητο αγώνα της για την υποβάθμιση της υγειονομικής κατάστασης στην Ουκρανία, στηρίζοντας τα αντιεμβολιαστικά κινήματα, διαδηλώνοντας κατά των εμβολίων και προσπαθώντας με κάθε τρόπο να αποτρέψει τους Ουκρανούς από το να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού. Την ίδια ώρα στην ίδια τη Ρωσία το Πατριαρχείο Μόσχας έχει τεθεί ανοιχτά υπέρ των εμβολιασμών και προτρέπει τους πιστούς της να εμβολιάζονται.

Στο Διαδίκτυο διέρρευσε απόσπασμα κηρύγματος του Μητροπολίτη Παύλου (Λέμπεντ) της εν Ουκρανία Ρωσικής Εκκλησίας, ηγούμενου της Λαύρας των Σπηλαίων στο Κίεβο και ενός εκ των ισχυρότερων εκπροσώπων της Ρωσικής Εκκλησίας στην Ουκρανία. Σε αυτό ακούγεται ότι ο Παύλος όχι μόνον αποτρέπει τους πιστούς από το να εμβολιαστούν αλλά και αναπτύσσει διάφορες θεωρίες συνωμοσίας, ότι δήθεν ο κορονοϊός έχει κατασκευαστεί επίτηδες προκειμένου να απομακρύνει τους ανθρώπους από την πίστη.

«Σήμερα όπως βλέπετε λένε ότι θα υπάρχει την άνοιξη ή το καλοκαίρι χειρότερο κύμα αυτών των διάφορων ιών. Ότι θα πεθαίνουν περισσότερα άτομα. Αυτά είναι ανθρώπινα δημιουργήματα. Και εναντίον αυτού κανείς δεν θα αντέξει. (…) Σήμερα όλα τα μολύνουν προκειμένου να δοκιμάσουν την πίστη μας, προκειμένου να προκαλέσουν φόβο στον κάθε άνθρωπο, για να μην επικοινωνούμε και το βασικό – για να μας χωρίσουν από τον Θεό και από τον ιερό ναό» είπε ο Μητροπολίτης Παύλος.

Ο ίδιος αμφισβήτησε τα εμβόλια λέγοντας ότι «σήμερα κάνουν τη διαφθορά από την οποία δεν μπορεί να συνέλθει κανείς. Οι ίδιοι οι γιατροί δεν αναγνωρίζουν αυτό το εμβόλιο» και μετά απέτρεψε τους πιστούς από τον εμβολιασμό παραθέτοντας το δήθεν προσωπικό του παράδειγμα. «Χθες μια γυναίκα έρχεται και μου λέει: “εσείς σιωπάτε κατά του κορονοϊού και τίποτα δεν λέτε για τα εμβόλια”. (…) Για αυτό εγώ απάντησα “εσείς όπως θέλετε, εγώ δεν θα το λάβω (το εμβόλιο). Όπως ο Κύριος θα φτιάξει τη ζωή μου μόνο στην μετάνοια και στην Κοινωνία με το Σώμα του Χριστού».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.