Αυξημένα κρούσματα κορονοϊού παρουσιάστηκαν το τελευταίο διάστημα στο Άγιον Όρος.

Μάλιστα υπήρξε και απώλεια ενός μοναχού από τη Σκήτη Μικράς Αγίας Άννας, ενώ ένας ακόμα μοναχός νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης και η κατάστασή του κρίνεται κρίσιμη.

Όπως αναφέρει το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE «η κατάσταση παραμένει ακόμη υπό έλεγχο στη μοναχική πολιτεία, καθώς οι περισσότεροι μοναχοί που έχουν νοσήσει είναι νεαρής ηλικίας και περνούν τον ιό χωρίς σοβαρά προβλήματα. Οι μονές όπου εμφανίστηκαν κρούσματα απομονώνονται και κλείνουν για τους προσκυνητές.

Όπως και σε όλη την Ελλάδα, έτσι και στο Άγιον Όρος, το πρόβλημα βρίσκεται κατά βάση στους μοναχούς που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν νοσήσει. Η συντριπτική πλειονότητα των ασθενών ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία, ενώ οι εμβολιασμένοι ασθενείς μοναχοί είναι ελάχιστοι και περνούν τον ιό χωρίς σοβαρά προβλήματα.

Η Ιερά Κοινότητα έλαβε νέα μέτρα, αλλά όπως επισήμαναν στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE πηγές από το Άγιο Όρος, το πρόβλημα βρίσκεται στην τήρηση των μέτρων από όλους τους μοναχούς και στην αύξηση των εμβολιασμών, καθώς οι εμβολιασμένοι μοναχοί μέχρι τώρα αποτελούν το 30%-40% των Αγιορειτών μοναχών.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.