Απείλησε η ρωσική κυβέρνηση μπορεί να κατασχέσει τα περιουσιακά στοιχεία των ξένων εταιρειών που αποχωρούν από τη Ρωσία.

Εάν η Δύση «προκαλέσει προβλήματα» στη Ρωσία, τότε θα υπάρξουν «αναπόφευκτες αρνητικές συνέπειες για τις παγκόσμιες αγορές» και οι τιμές των τροφίμων θα μπορούσαν να αυξηθούν περαιτέρω» προειδοποίησε σήμερα Πέμπτη ο Βλαντίμιρ Πούτιν εν μέσω αλλεπάλληλων «κυμάτων» κυρώσεων.

Ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία έχει «συμφωνίες» με φιλικές χώρες για τα λιπάσματα, προσθέτοντας ότι δεν θέλει να δει αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων στη χώρα του.

Μιλώντας σε σύσκεψη που μεταδόθηκε στην κρατική τηλεόραση, ο Βλαντιμίρ Πούτιν παραδέχτηκε ότι οι κυρώσεις της Δύσης «προκάλεσαν ορισμένα προβλήματα και δυσκολίες» στη Ρωσία, αλλά πρόσθεσε: «Θα τα λύσουμε».

Απείλησε η ρωσική κυβέρνηση μπορεί να κατασχέσει τα περιουσιακά στοιχεία των ξένων εταιρειών που αποχωρούν από τη Ρωσία. 

«Η Ρωσία μπορεί να εισαγάγει εξωτερική διαχείριση» εκείνων των επιχειρήσεων που κλείνουν τις εγκαταστάσεις παραγωγής τους και στη συνέχεια «να παραδώσει αυτές τις επιχειρήσεις σε όσους είναι πρόθυμοι να εργαστούν». «Θα βρούμε έναν νόμιμο τρόπο να το κάνουμε αυτό» δήλωσε. 

Ισχυρίστηκε δε, ότι η Δύση θα είχε επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας «ό,τι κι αν γίνει» και είπε ότι η χώρα του μακροπρόθεσμα θα έχει «αυξημένη ανεξαρτησία και κυριαρχία».

Προς την κατεύθυνση αυτή, ο υπουργός Βιομηχανίας Ντένις Μαντούροφ ανακοίνωσε ότι η Ρωσία αποφάσισε να αναστείλει προσωρινά τις εξαγωγές λιπασμάτων. 

Το υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ρωσίας την περασμένη εβδομάδα συνέστησε την αναστολή της εξαγωγής λιπασμάτων έως ότου επανεκκινήσουν οι κανονικές υπηρεσίες μεταφοράς εντός και εκτός Ρωσίας. 

«Μια τέτοια κίνηση πιθανότατα θα οδηγήσει σε άνοδο των τιμών, δυνητικά βλάπτοντας τους αγρότες σε όλο τον κόσμο» σχολιάζει το sky news. 

Με εθνικοποίηση απειλεί ευθέως ο πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας και νυν αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ τις Δυτικές εταιρείες που εγκαταλείπουν η μία μετά την άλλη τη Ρωσία λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. 

«Οι δυτικές εταιρείες που εγκαταλείπουν τη Ρωσία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία βρίσκονται αντιμέτωπες με την εθνικοποίηση των εργοστασίων και των εγκαταστάσεων παραγωγής τους. Οι εταιρείες πρακτικά θα αφήσουν τη συλλογικότητα στη μοίρα τους (…) Θα δώσουμε μια αρχή και σκληρή απάντηση σε αυτό» προειδοποίησε την Πέμπτη μέσω Facebook.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.