Νέα τουρκική πρόκληση για το γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίτ Χαν μετά το μήνυμα Ερντογάν.

Στην πολιτική των απειλών εμμένει η Άγκυρα με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, να προειδοποιεί την Ελλάδα να μην παρενοχλήσει το γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίτ Χαν.

«Ελπίζουμε να μην κάνουν κάποιο λάθος» δήλωσε ειδικότερα ο Ακάρ.

«Το πλωτό γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίτ Χαν συνεχίζει τις έρευνές του. Η φρεγάτα Γκεντίζ το συνοδεύει και διασφαλίζει την ασφάλειά του. Ελπίζουμε να μην κάνουν κάποιο λάθος. Διατηρούμε σχέσεις καλής γειτονίας προστατεύοντας τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας, χρησιμοποιώντας τα δικά μας μέσα και δυνατότητες στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου» απάντησε ο Τούρκος υπουργός σε ερώτηση δημοσιογράφου.

Αναφορικά με τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ στις 15 Αυγούστου για το ζήτημα των F-16, ο Χουλουσί Ακάρ είπε ότι «η στρατιωτική μας αντιπροσωπεία πήγε στην Αμερική. Γίνονται συζητήσεις για την προμήθεια των αεροσκαφών. Συζητούνται τεχνικά θέματα. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με θετικό πρόσημο».

Ερντογάν: Το «Αμπντουλχαμίντ Χαν» σύμβολο της βούλησης να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στη Μεσόγειο

Τις διαθέσεις του για τις έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο, έδειξε για άλλη μια φορά ο Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συνεδρίαση του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας.

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε, συγκεκριμένα, στο γεωτρύπανο «Αμπντουλχαμίντ Χαν», το οποίο εστάλη στον πρώτο σταθμό της αποστολής του, 55 χιλιόμετρα από τις ακτές της Αττάλειας, στις 9 Αυγούστου, λέγοντας πως «στις 8 Αυγούστου αποχαιρετήσαμε το γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίντ Χαν, το οποίο αποτελεί σύμβολο της βούλησής μας να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στη Μεσόγειο». Ακόμα, ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως «μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιήσει περιοδεία στα Βαλκάνια».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.