Όπως δήλωσε ο γιος του Αχιλλέας, ο κ. Δημητριάδης, ο οποίος αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας εδώ και αρκετό καιρό, απεβίωσε στο ΓΝ Λευκωσίας νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου.

Ο Λέλλος Δημητριάδης γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1933. Σπούδασε οικονομικά και νομική και εργάστηκε ως δικηγόρος.

Υπήρξε Βουλευτής Λευκωσίας με το Πατριωτικό Μέτωπο μεταξύ 1960-1969 και με το Ενιαίο Κόμμα μεταξύ 1969 – 1970. Την περίοδο 1966-1969 διετέλεσε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Πατριωτικού Μετώπου και μεταξύ 1969-1970 κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ενιαίου Κόμματος.

Το 1971 διορίστηκε Δήμαρχος Λευκωσίας θέση στην οποία παρέμεινε έως την 31η Δεκεμβρίου 2001, με εξαίρεση μερικές εβδομάδες μεταξύ Ιουλίου-Αυγούστου 1974. Εκλέχθηκε Δήμαρχος Λευκωσίας το 1986, το 1991 και το 1996.

Την περίοδο 1981-2001 διετέλεσε πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Κύπρου και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Κεντρικού Σφαγείου Κύπρου.

Λεπτομέρειες για την κηδεία του εκλιπόντος θα ανακοινωθούν αργότερα.

Το «αντίο» του πολιτικού κόσμου

Συλλυπητήρια για τον χαμό του πρώην δημάρχου Λευκωσίας έστειλαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρώην Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί και πολιτικά κόμματα.

«Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του Λέλλου Δημητριάδη. Ενός ανθρώπου που υπηρέτησε τον τόπο μας και την τοπική αυτοδιοίκηση αφήνοντας τη σφραγίδα του», έγραψε στο twitter ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

«Είμαι βαθιά λυπημένος για τον θάνατο ενός πολύ καλού φίλου, ενός δημάρχου που υπηρέτησε τη Λευκωσία για 30 χρόνια. Είχα το προνόμιο να συνεργαστώ μαζί του για 14 χρόνια, για το καλό όλων των κατοίκων της Λευκωσίας, που ζουν και στις δύο πλευρές της πράσινης γραμμής. Από το 1977, τα τελευταία 45 χρόνια, γνωρίζω τον Λέλλο Δημητριάδη ως ένα άνθρωπο με εντιμότητα, έναν άνθρωπο που πίστευε και εργαζόταν για την ειρηνική συνύπαρξη Ε/κ και Τ/κ, γεμάτος με ενθουσιασμό να υπηρετήσει τον λαό του. Η απουσία του σίγουρα θα είναι πολύ αισθητή. Θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στους γιους, τα εγγόνια και τους αγαπημένους του καθώς και σε όλους τους Λευκωσιάτες και Κύπριους. Αναπαύσου εν ειρήνη», έγραψε ο Μουσταφά Ακιντζί.

Συλλυπητήρια Δημοκρατικού Συναγερμού για τον θάνατο του Λέλλου Δημητριάδη

«Με θλίψη ενημερωθήκαμε για το γεγονός της απώλειας ενός σπουδαίου ανθρώπου του οποίου η πορεία στη ζωή συνδέθηκε άρρηκτα τόσο με τη νεότερη ιστορία της πατρίδας μας ως βουλευτής όσο και ειδικότερα με την τοπική αυτοδιοίκηση ως δήμαρχος Λευκωσίας από το 1971 μέχρι το 2001, εισάγοντας την πόλη σε μια νέα εποχή που έφερε την υπογραφή του.

Ο σε όλους αγαπητός και πάντα προσηνής Λέλλος Δημητριάδης, μάχιμος την ώρα του μεγάλου αγώνα του κυπριακού ελληνισμού το 1955-59 στις τάξεις της ΕΟΚΑ, διέγραψε κατόπιν μια λαμπρή πορεία στα κοινοβουλευτικά έδρανα με το Πατριωτικό Μέτωπο και το Ενιαίο Κόμμα, ως και το 1971 που διορίστηκε Δήμαρχος στην αγαπημένη του Λευκωσία, ενώ θήτευσε παράλληλα την περίοδο 1981-2001 ως Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων.

Ο Λέλλος Δημητριάδης υπήρξε μια σπουδαία και φωτεινή προσωπικότητα, που επάξια έλαβε κατά τη διάρκεια της πολυκύμαντης ζωής του τον καθολικό σεβασμό από την κυπριακή κοινωνία καθώς και την αναγνώριση του έργο του.

Ηγεσία και στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για την απώλειά του και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους οικείους του»

ΔΗΚΟ: Βαθιά θλίψη για το θάνατο του πρώην Δημάρχου Λευκωσίας, Λέλλου Δημητριάδη

Το Δημοκρατικό Κόμμα εκφράζει τη βαθύτατη του θλίψη για το θάνατο του πρώην Δημάρχου Λευκωσίας, Λέλλου Δημητριάδη.

Ο Λέλλος Δημητριάδης υπηρέτησε την Κύπρο και ειδικά τη Λευκωσία που τόσο πολύ αγάπησε, με πολύ μεράκι και πάθος.

Αναμφίβολα, η πρωτεύουσα και η σύγχρονη πόλη της Λευκωσίας, θα φέρει για πάντα τη σφραγίδα του.

Ο Πρόεδρος, η ηγεσία, οι αξιωματούχοι και τα στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος, εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Αιωνία του η μνήμη.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.