ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2020 : Απέσυρε τώρα το νομοσχέδιο” έγραφε το πανό και ο συντάκτης του, που προφανώς ήτανε μια ζωή στους δρόμους για τον αγώνα, δεν πρόκαμε ο έρμος να μάθει πως έπρεπε να γράψει «απόσυρε» (αφού είναι προστακτική ενεστώτα).

Το μεσημέρι οι εκπαιδευτικοί έκαναν πορεία ζητώντας να αποσυρθεί το νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας. Μάλιστα, προς στιγμήν προκλήθηκε ένταση καθώς κάποιοι διαδηλωτές επιχείρησαν να ανέβουν τα σκαλιά του Αγνωστου Στρατιώτη και να μπουν στη Βουλή όπου συζητούνταν το επίμαχο νομοσχέδιο με την Νίκη Κεραμέως να επιτίθεται στην αντιπολίτευση. .

Ωστόσο, όταν ηρέμησαν τα πνεύματα, οι παρατηρητικοί διαπίστωσαν το τραγικό: Σε πανό εκπαιδευτικών υπήρχε μια σοβαρή ανορθογραφία: Εγραφε «απέσυρε τώρα το νομοσχέδιο». Ωστόσο, είναι γνωστό ότι η προστακτική ενεστώτα δεν παίρνει αύξηση. Οι εσωτερικές αυξήσεις στα σύνθετα ρήματα, μπαίνουν μόνο στην οριστική παρελθοντικών χρόνων και χάνεται στις άλλες εγκλίσεις.

Ως εκ τούτου το σωστό είναι «απόσυρε το νομοσχέδιο».

Σημαντικός είναι επίσης ο έγκαιρος εντοπισμός πιθανών κρουσμάτων κι η απομόνωση αυτών και των στενών επαφών τους. Οι Καθηγητές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Σύψας, Βασιλική Μπενέτου, Νίκος Θωμαϊδης, Θωμάς Σφηκόπουλος και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ), παραθέτουν σχετικές οδηγίες με βάση τον ΕΟΔΥ και άλλους Διεθνείς Οργανισμούς (CDC, ECDC, WHO)

Ο στόχος των οδηγιών είναι:
• Η προστασία της υγείας των εργαζομένων και φοιτητών

• Η έγκαιρη ανίχνευση των νοσούντων

• Η προστασία των ευπαθών ομάδων
• Η σταδιακή επιστροφή του συνόλου των εργαζομένων

• Η εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών

• Η παρακολούθηση της αποτελεσματικότητας των μέτρων και η προσαρμογή τους, αναλόγως της πορείας της πανδημίας και σύμφωνα με τις οδηγίες των επίσημων φορέων.

ΠΟΤΕ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ – ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Ενθαρρύνεται η ηλεκτρονική διδασκαλία ή δια ζώσης εκ περιτροπής διδασκαλία όπου αυτή είναι εφικτή.

• Σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν μαθήματα από αμφιθεάτρου πρέπει να μεγιστοποιείται η απόσταση μεταξύ των φοιτητών στο πλαίσιο του εφικτού.

Η ενδεικνυόμενη απόσταση μεταξύ των φοιτητών πρέπει να είναι ίση με τουλάχιστον 1,5 μέτρο. Σε μικρότερες αίθουσες και εργαστήρια συστήνεται τα θρανία να έχουν κοινό προσανατολισμό ώστε να μειώνεται κατά το μέγιστο δυνατό η έκθεση των φοιτητών σε σταγονίδια από βήχα ή φτέρνισμα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.