ΑΠΕΡΓΙΑ: Στάση εργασίας εξήγγειλε το Σωματείο Ηλεκτροδηγών της Αττικό Μετρό προκειμένου να πραγματοποιήσουν έκτακτη γενική συνέλευση.

Σε απεργία – στάση εργασίας προχωρούν αύριο Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στο Αττικό Μετρό από τις 11:00 π.μ. έως τις 17:00 μ.μ.

Θέματα συζήτησης, όπως σημειώνουν, θα είναι επίσης η έλλειψη ανταλλακτικών για τους συρμούς, η έλλειψη προσωπικού και συνεχής μείωση αυτού, η παρεμπόδιση της ιεραρχικής εξέλιξης των ηλεκτροδηγών, οι μισθολογικές ανισότητες των επαναπροσληφθέντων συναδέλφων της ΣΤΑΣΥ παρά την πλήρωση ομοίων προϋποθέσεων, το ενιαίο μισθολόγιο και η συζήτηση και λήψη αποφάσεως περί κηρύξεως 24ωρης απεργίας.

Απεργία σήμερα στην ΠΟΣ

Για σήμερα όπως και για αρκετές ημέρες ακόμη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) είχε εξαγγείλει στάση εργασίας 5.00-8.00, 13.00-16.00 και 21.00-00.00. Εντέλει, σύμφωνα με ανακοίνωση που υπάρχει στις στάσεις του ΟΑΣΑ, του μετρό και του προαστιακού, η σημερινή κινητοποίηση ανεστάλη και τα δρομολόγια του μετρό μέχρι και το αεροδρόμιο εκτελούνται κανονικά.

Δεν έχει ανακοινωθεί αν ακυρώνονται και οι στάσεις εργασίας των επόμενων ημερών. Η ΠΟΣ έχει εξαγγείλει: Παρασκευή 13, Δευτέρα 16 και Τετάρτη 18 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας μεταξύ 5.00-8.00, 13.00-16.00 και 21.00-00.00, ενώ την Παρασκευή 20 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία.

«Μολονότι η Δικαιοσύνη (με προσωρινή της απόφαση) απαγόρευσε τις απεργιακές κινητοποιήσεις έως την έκδοση της οριστικής απόφασης, η ΠΟΣ προχώρησε σε στάσεις εργασίας, στις οποίες συμμετέχει το προσωπικό του ΟΣΕ, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ακυρώσεις στα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία και ζητά την κατανόηση του επιβατικού κοινού, διαβεβαιώνοντας πως κάνει ότι είναι δυνατόν στο πλαίσιο του νόμου και των αρμοδιοτήτων της για να επαναφέρει τη λειτουργία σε κανονικούς ρυθμούς.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.