Απεργία στο Μετρό (γραμμές 2&3) για την Τετάρτη 26 Μαΐου 2021 από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 10 το πρωί έχει εξαγγείλει το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ).

Το Σωματείο εργαζομένων σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για προειδοποιητική στάση εργασίας, κατηγορώντας την διοίκηση της ΣΤΑΣΥ για «κακοδιοίκηση» και διαμαρτύρεται για έλλειψη ανταλλακτικών, για μη υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και για μη αναγνώριση της εργασιακής εμπειρίας για τους νεοπροσληφθέντες στην ΣΤΑΣΥ.

Σημειώνεται ότι τα υπόλοιπα Μέσα αναμένεται να κινηθούν κανονικά.

Με νεότερο δελτίο τύπου, το ΣΕΛΜΑ ανακοινώνει ότι η στάση εργασίας στο Μετρό (Τετάρτη 26 Μαΐου ως τις 10:00 π.μ.) θα πραγματοποιηθεί κανονικά, αφού έχει λάβει και την στήριξη του Εργατικού Κέντρου Αθήνας:

Οι εργαζόμενοι στο πλέον αντιπροσωπευτικό και πολυπληθέστερο Σωματείο Εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ, καταγελούμε ως οφείλουμε τα προβλήματα σε ανταλλακτικά και συρμούς, καθώς και τα προβλήματα του προσωπικού, όπως αυτά προκύπτουν από την συνεχιζόμενη κακοδιοίκηση Χαιρέτα.

Μοναδικός μας σκοπός είναι η διαφύλαξη της ποιότητας και του χαρακτήρα των Δημόσιων Αστικών Συγκοινωνιών.

Απευθυνόμενοι προς το επιβατικό κοινό και τους εργαζόμενους της χώρας, αναφέρουμε ότι διεκδικούμε επιπλέον πύκνωση δρομολογίων εν μέσω υγειονομικής κρίσης.

Αντ’ αυτού η ηγεσία – εργοδοσία αντί να δώσουν λύση στα καταγγελλόμενα προβλήματα ως όφειλαν, το μόνο που φρόντισαν να κάνουν, είναι να σύρουν τους εργαζόμενους στα δικαστήρια, σαν να είμαστε κακοποιοί και με ένα δελτίο τύπου νομικίστικο, προσπαθούν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα και να πείσουν τους επιβάτες, ότι όλα βαίνουν καλώς.

• Καλώς με το 50% των συρμών στην γραμμή 1 εκτός λόγω ελλείψεων σε ανταλλακτικά;

• Καλώς με το 1/3 των συρμών στις γραμμές 2 και 3 εκτός λόγω ελλείψεων σε ανταλλακτικά;

• Καλώς με τους 33 νέοπροσληφθέντες τεχνίτες από τους 100 να έχουν δηλώσει παραίτηση γιατί η εργοδοσία δεν τους ενημέρωσε για τα δικαιώματα τους;

• Καλώς με απλήρωτα δεδουλευμένα μέχρι και σήμερα, για το πρώτο 5μηνο το 2021;

• Καλώς με την αναξιοκρατία να έχει ξεπεράσει κάθε ανεκτό όριο, ηθικό και νομικό;

Ο Αυταρχισμός και η Τρομοκρατία ΔΕΝ θα Περάσουν.

Αύριο Τετάρτη 26/5/2021 από την έναρξη της λειτουργίας έως τις 10 το πρωί η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί KANONIKA συμφώνα με την εξαγγελία.

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) με απόφαση του, στηρίζει έμπρακτα τα δικαία αίτημα μας και την στάση εργασίας μας.

Όλοι οι εργαζόμενοι μελή του ΣΕΛΜΑ είναι καλυμμένοι να συμμετάσχουν κανονικά στην στάση εργασίας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.