ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας με πορεία προς τη Βουλή έχουν εξαγγείλει για σήμερα, Δευτέρα, οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες. ΔΟΕ και ΟΛΜΕ έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία και έχουν δώσει ραντεβού στις 15:00, έξω από το Κοινοβούλιο, για να ζητήσουν την απόσυρση του συστήματος διορισμών από το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που συζητείται στην Ολομέλεια ενώ κλειστά θα είναι τα σχολεία σήμερα 14 Ιανουαρίου.

Απεργία δασκάλων σήμερα και σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, το προς ψήφιση σύστημα απαξιώνει την προϋπηρεσία και το πτυχίο και οδηγεί σε ένα αέναο κυνήγι τίτλων και προσόντων με όρους ανισότητας.

Να σημειωθεί ότι η συζήτηση στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο, το οποίο αφορά κυρίως το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο οποίο έχει ενταχθεί ως τροπολογία το σύστημα διορισμών, θα αρχίσει στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας.

Κλειστά αναμένεται να μείνουν πολλά σχολεία σήμερα Δευτέρα 14 Ιανουαρίου, καθώς η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ ανακοίνωσαν ότι προχωρούν σε νέες κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση των δύο Ομοσπονδιών, η Διδασκαλική Ομοσπονδία θα πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία, ενώ οι εκπαιδευτικοί της μέσης εκπαίδευσης θα έχουν τρίωρη στάση εργασίας 11:00-14:00, με τη δυνατότητα κήρυξης επιπλέον τρίωρης στάσης από τις ΕΛΜΕ «για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Δευτέρα 14 Ιανουαρίου και τα σχολεία στους δήμους Κοζάνης, Εορδαίας, Σερβίων Βελβεντού και Βοϊου.

Παράλληλα πληθαίνουν τα σχολεία που θα είναι κλειστά σήμερα Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019 από την απεργία των δασκάλων οι οποίοι θα συμμετέχουν στην 24ωρη στάση εργασίας που προκήρυξαν τα αρμόδια συνδικαλιστικά όργανα για αύριο.

Κλειστά σχολεία και στη Δυτική Μακεδονία φέρνει ο καιρός σήμερα Δευτέρα 14 Ιανουαρίου και Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019 ενώ με απόφαση του Δημάρχου Γρεβενών κ. Γιώργου Δασταμάνη, ανακοινώνεται ότι τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Γρεβενών θα παραμείνουν κλειστά σήμερα 14 Ιανουαρίου, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.