Τη συμμετοχή της στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς τη Μ. Τετάρτη 1η Μαΐου, ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η Διοίκηση της Ομοσπονδία μας τιμώντας τους αγώνες των Εργαζομένων και των Ναυτεργατών για την Εργατική Πρωτομαγιά και αναγνωρίζοντας το διαχρονικό μήνυμα του Σικάγο του 1886, αποφάσισε, την συμμετοχή της στην πανελλαδική – πανεργατική 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για την Πρωτομαγιά 2024, η οποία αρχίζει την 00.01 ώρα της 1-5-2024, ημέρα Τετάρτη και λήγει στις 24.00 της ίδιας ημέρας.

Οι Ναυτεργάτες για άλλη μια φορά αποτίουν και φέτος φόρο τιμής, σεβασμού και μνήμης στην εμβληματική ημέρα που άλλαξε στην κυριολεξία τον ρου της ιστορίας και είναι ταυτισμένη και συνυφασμένη με τους πολύμορφους αγώνες όλων των Εργαζομένων στην Χώρα μας και σε ολόκληρο τον κόσμο».

Απεργία αύριο 1η Μαίου – Ποιοι απεργούν την Πρωτομαγιά: Η ΓΣΕΕ

Υπενθυμίζεται ότι η ΓΣΕΕ «καλεί σε μαζική συμμετοχή στις πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται την Τετάρτη 1η Μάη σ’ όλη τη χώρα. Στην Αθήνα, η Συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας θα γίνει στις 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος».

Η ΑΔΕΔΥ

Επίσης η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν δυναμικά το παρών στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη, 1η του Μάη 2024, σε ολόκληρη τη χώρα. Η απεργιακή συγκέντρωση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στην Αθήνα θα γίνει στις 11:00πμ, στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Απεργία αύριο 1η Μαίου – Ποιοι απεργούν την Πρωτομαγιά: Το ΠΑΜΕ

Aπό την πλευρά του το ΠΑΜΕ τονίζει πως: «Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία! Και έτσι αγωνιστικά θα τιμηθεί από όλα τα συνδικάτα της χώρας μας. Στην Αθήνα, στις 10:30 το πρωί στο Σύνταγμα».

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν γνωστές και αποφάσεις των εργαζομένων στις συγκοινωνίες για το πως θα κινηθούν την Πρωτομαγιά.

Τιμούν το παρελθόν τους

Οι εργαζόμενοι στον ΗΛΠΑΠ την Κυριακή 28 Απριλίου θα βγάλουν στην κυκλοφορία σε τοπική διαδρομή Φάληρο – Πειραιάς, τρόλεϊ που έγραψαν τη δικιά τους ιστορία στις συγκοινωνίες.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.