Προϋπόθεση της πραγματοποίησης της συνάντησης αποτελεί η ομαλή λειτουργία των προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ του λιμανιού. Το λιμάνι σχεδόν υπολειτουργεί πριν από τις γιορτές του Πάσχα, έχοντας προκαλέσει την ανησυχία και την αντίδραση επαγγελματικών φορέων που σχετίζονται με τις λιμενικές δραστηριότητες και το εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο.

Το λιμάνι σχεδόν υπολειτουργεί πριν από τις γιορτές του Πάσχα – Πολλές εταιρείες αλλάζουν δρομολόγια παρακάμπτοντας τον Πειραιά και ξεφορτώνοντας όπου μπορούν τα εμπορευματοκιβώτια
Ενώ η Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων πήρε νέα απόφαση απόψε για επ’ αόριστον απεργιακές κινητοποιήσεις στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά, σχεδόν την ίδια ώρα το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανακοίνωσε ότι καλεί σε συνάντηση την Δευτέρα 2 Μαΐου στις 17.00 τους εκπροσώπους της ΣΕΠ-Cosco τη D Ports, τα σωματεία των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά καθώς και φορέων άμεσα εμπλεκομένων.

Προϋπόθεση της πραγματοποίησης της συνάντησης αποτελεί η ομαλή λειτουργία των προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ του λιμανιού. Το λιμάνι σχεδόν υπολειτουργεί πριν από τις γιορτές του Πάσχα, έχοντας προκαλέσει την ανησυχία και την αντίδραση επαγγελματικών φορέων που σχετίζονται με τις λιμενικές δραστηριότητες και το εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο.

Οι επιστολές προς τον υπουργό Ναυτιλίας με κοινοποίηση στο πρωθυπουργικό γραφείο διαδέχτηκαν σήμερα η μία την άλλη χωρίς στην ουσία να αλλάξει κάτι. Το Πρωτοδικείο Πειραιά κήρυξε, ωστόσο, με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, παράνομη και καταχρηστική την επ’ αόριστον απεργία έως ότου υπογραφεί η νέα ΣΣΕ που ζητά μερίδα των λιμενεργάτων ( το ένα από τα δύο σωματεία). Η ΕΕΔΕΠ όπως αναμενόταν ξανασυνδερίασε και προκήρυξε νέες επ’ αόριστον κινητοποιήσεις.

Το πλήγμα στο εμπόριο αρχίζει να μεγαλώνει αν υπολογίσει κάποιος και τις διεθνείς συνθήκες λειτουργίας της εφοδιαστικής αλυσίδας που κλυδωνίζεται.

Πολλές εταιρείες αλλάζουν δρομολόγια παρακάμπτοντας τον Πειραιά και ξεφορτώνοντας όπου μπορούν τα εμπορευματοκιβώτια με την ευθύνη μεταφοράς τους να την έχει ο παραγγελιοδόχος.

Το γεγονός αυτό αυξάνει το κόστος συν την καθυστέρηση στην παραλαβή του εμπορεύματος.

Στο μεταξύ το συνδικαλιστικό σωματείο λιμενεργατών, το Συνδικάτο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις που Δραστηριοποιούνται στις Προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ Πειραιά, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τάσσεται κατά των κινητοποιήσεων όσο διαρκούν οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή της νέας ΣΣΕ.

Αναλυτικά:

«Αποτελεί τουλάχιστον θλιβερή πραγματικότητα το γεγονός ότι η προάσπιση των δικαιωμάτων της μεγάλης πλειοψηφίας των συναδέλφων μας στις Προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ Πειραιά, τελεί το τελευταίο διάστημα διαρκώς σε ομηρία μιας ηχηρής μειοψηφίας που για το μόνο για το οποίο δεν ενδιαφέρεται, είναι η προώθηση και η επίλυση των δίκαιων αιτημάτων των συναδέλφων μας.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις των Προβλητών ΙΙ & ΙΙΙ του Πειραιά αποτελεί το αντιπροσωπευτικό όργανο των εργαζομένων, εκπροσωπώντας άνω των 1200 εργαζομένων του λιμανιού, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των σχετικά πρόσφατων αρχαιρεσιών μας. Το Συνδικάτο Εργαζομένων από τη θέση αυτή, βρίσκεται σε διαρκείς διαπραγματεύσεις με τις διοικήσεις των εταιριών, με στόχο το ταχύτερο δυνατόν τη συμφωνία και υπογραφή της νέας ΣΣΕ, που θα κατοχυρώνει ουσιαστικά οφέλη για όλους μας και διαρκή εργασιακή ειρήνη.

Η θεμιτή καθ’ όλα αυτή διαδικασία εμποδίζεται συνεχώς από μια μικρή κομματική μειοψηφία, η οποία με απόλυτα προσχηματικούς τρόπους και αφορμές που καμία σχέση δεν έχουν με τα κύρια και ουσιαστικά αιτήματά μας, προκηρύσσουν απεργίες, αποκλείουν το λιμάνι και επιβάλλουν με βίαιους και απροκάλυπτους τρόπους την παρεμπόδιση του δικαιώματος της εργασίας, με αποτέλεσμα σοβαρές επιπτώσεις με κύρια την επιβάρυνση της καθημερινότητας των οικογενειών μας.

Περιμένουμε από το κράτος να προστατεύσει τις δουλειές μας!».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.