ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Σε νέα στάση εργασίας προχωρά αύριο Τρίτη 5 Μαρτίου 2019 η ΑΔΕΔΥ με νέα απεργία. Αναλυτικά αναφέρει πως η καταπίεση, η εκμετάλλευση, η ανισότητα, η βία κατά των γυναικών συνεχίζονται αυξανόμενες, σε όλο τον πλανήτη, με την κρίση να βαραίνει τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων ακόμα περισσότερο.

Συνεχίζει η ΑΔΕΔΥ για την αυριανή απεργία υποστηρίζοντας πως τα τραγικά γεγονότα σε Ρόδο και Κέρκυρα, με τη βία φίλων και συγγενών να αφαιρεί τη ζωή από δυο νέα κορίτσια, φέρνει στην επιφάνεια ξανά το άλυτο ζήτημα της θέσης της γυναίκας στη σημερινή κοινωνία.

Η ΑΔΕΔΥ προκηρύσσει πανδημοσιοϋπαλληλική στάση εργασίας στο Δημόσιο στις 8 Μαρτίου, από τη 1:00 μ.μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου εργασίας, και συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, στη 1:30 μ.μ.

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, ως ένα πρώτο βήμα για να γίνει ορατή η συμβολή των γυναικών στην παραγωγή και την αναπαραγωγή και για να διεκδικηθούν λύσεις ενάντια στην καταπίεση και την εκμετάλλευσή τους.

Η απεργία γίνεται με τα εξής αιτήματα:

Χορήγηση 13ου και 14ου μισθού από 01/01/13 σε όλους τους Δημοσίους Υπαλλήλους.

Άμεση επανανομοθέτηση του 13ου και 14ου μισθού στα επίπεδα του 2010, πριν τις περικοπές των μνημονίων

Άμεση ρύθμιση για τα Β.Α.Ε. και το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
Να υπενθυμίσουμε πως η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει στάση εργασίας και την Παρασκευή 8 Μαρτίου.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι, με κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ και των δευτεροβάθμιων σωματείων τους, θα συγκεντρωθούν στις 12:30 αύριο 5 Μαρτίου, μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.