ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ: Χάος προκάλεσε απεργία που προκήρυξε για σήμερα Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019 - Άγιος Αντώνιος η ΑΔΕΔΥ ενώ πολλά ήταν τα σχολεία που παρέμειναν κλειστά. Στην 24ωρη απεργια συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, (ΠΟΕΔΗΝ), με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου. Η Ομοσπονδία κατηγορεί την κυβέρνηση για «πολιτικά παιχνίδια σε βάρος χιλιάδων εργαζομένων στην Υγεία και την Εκπαίδευση, οι οποίοι υπηρετούν το σύστημα υπό συνθήκες ομηρείας».

Στη σημερινή απεργία της ΑΔΕΔΥ συμμετείχε η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), υποστηρίζοντας πως τόσο στην Παιδεία όσο και στην Υγεία, οι ελλείψεις στελεχών είναι τεράστιες, οι προσλήψεις γίνονται με το «σταγονόμετρο», κυριαρχούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και ανακυκλώνεται η ανεργία.

Η Ομοσπονδία καλεί τα μέλη της στην απεργία στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Τα σωματεία εναντιώνονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που καθιερώνει νέο σύσημα διορισμών στην εκπαίδευση.

Οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται ήδη σε κινητοποιήσεις για το θέμα αυτό, ενώ στις διαδηλώσεις τους υπήρξαν επεισόδια, συμπλοκές και τραυματισμοί.

Κλειστά παραμένουν σήμερα τα σχολεία της χώρας.

Στο ίδιο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται και δύο τροπολογίες του υπουργείου Υγείας. Με τη μια παρατείνεται η θητεία περίπου 600 επικουρικών γιατρών οι οποίοι έχουν προσληφθεί μέσω ΈΣΠΑ ενώ καταργούνται και ορισμένες ποσοστώσεις που αφορούν τις προσλήψεις προσωπικού.

Με τη δεύτερη τροπολογια, ορίζεται τρίμηνη παράταση των συμβάσεων με τις οποίες έχουν προσληφθεί οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα του ΚΕΕΛΠΝΟ για το προσφυγικό.

Ο Άγιος Αντώνιος τιμάται σήμερα 17 Ιανουαρίου.

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.