ΑΠΕΡΓΙΑ 24ΩΡΗ: Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι δάσκαλοι αύριο Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019 με την κήρυξη 24ωρης απεργίας της ΕΛΜΕ και 3ωρη στάση εργασίας της ΕΛΜΕ. Στη 1 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί κοινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΟΛΜΕ και Δ.Ο.Ε. έξω από τη Βουλή.

Διαβάστε την ανακοίνωση για την αυριανή 24ρη απεργία

Το πρόβλημα της αδιοριστίας και οι μηδενικοί διορισμοί που επέβαλαν την τελευταία δεκαετία οι μνημονιακές πολιτικές έχει πάρει πλέον εκρηκτικές διαστάσεις..

Η δημόσια εκπαίδευση έχει κάθε χρόνο χιλιάδες κενά που καλύπτονται με προσλήψεις αναπληρωτών, οι οποίοι πηγαίνουν σε ολόκληρη την επικράτεια εγκαταλείποντας τις οικογένειες τους, βιώνοντας την εργασιακή ανασφάλεια και αβεβαιότητα, και μη γνωρίζοντας στο τέλος της κάθε σχολικής χρονιάς πού θα βρεθούν και αν και πότε θα δουλέψουν την επόμενη.

Η ενίσχυση των αγώνων του συνδικαλιστικού κινήματος για αύξηση των δαπανών και ενίσχυση της δημόσιας εκπαίδευσης θα δημιουργήσει προϋποθέσεις για νέες χιλιάδες προσλήψεις τα επόμενα χρόνια μετά την αναγγελία για 15.000 διορισμούς τα επόμενα τρία χρόνια.

Είναι προφανές ότι η κάλυψη όλων των κενών με μόνιμους διορισμούς θα δημιουργήσει ένα νέο τοπίο στη Δημόσια Εκπαίδευση, ανεβάζοντας την ποιότητα της παρεχόμενης μόρφωσης και βελτιώνοντας τις εργασιακές συνθήκες όλων των εκπαιδευτικών.

Ο νέος τρόπος διορισμού, αντικειμενικά, είναι ένα περίπλοκο ζήτημα.

Η χρόνια αδιοριστία, οι χιλιάδες αναπληρωτών που μέχρι τώρα καλύπτουν πραγματικά κενά σε όλη την Ελλάδα, τα προηγούμενα συστήματα διορισμού, οι διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ, οι προσφυγές και οι αποφάσεις του ΣτΕ, έχουν δημιουργήσει πολλές κατηγορίες συναδέλφων.

Απεργία – Ωράρια

Η ΟΛΜΕ μετά και από το τελευταίο της Συνέδριο, κατέληξε σε απόφαση για το νέο σύστημα διορισμού, που δημιουργεί πλαίσιο που δεσμεύει το βασικό προσανατολισμό της Ομοσπονδίας.

Τα σημεία αυτού του πλαισίου είναι:

Μόνιμοι διορισμοί για όλους όσοι εργάζονται ως αναπληρωτές.

Κριτήρια διορισμού: α) Προϋπηρεσία β) Επιτυχόντες ΑΣΕΠ γ) Παλαιότητα πτυχίου δ) Κοινωνικά κριτήρια.

Προστασία της προϋπηρεσίας κατά 100%

Οι διαδικασίες που ακολουθεί το Υπουργείο είναι τόσο ασφυκτικές χρονικά που δεν αφήνουν περιθώρια ουσιαστικού διαλόγου με τους φορείς για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.

Το σχέδιο του Υπουργείου υπονομεύει το βασικό κριτήριο διορισμού, που για την ΟΛΜΕ είναι τα χρόνια προϋπηρεσίας των αναπληρωτών, και υποβαθμίζει ταυτόχρονα το βασικό πτυχίο.

Το Δ.Σ. ΕΛΜΕ ν. Λάρισας κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019, μαζί με την ΟΛΜΕ προκηρύσσει 24ωρη απεργία και καλεί σε πανελλαδική συγκέντρωση στα Προπύλαια στη 1μ.μ., συλλαλητήριο και πορεία προς τη Βουλή με αίτημα συνάντησης της ΟΛΜΕ με τον Πρωθυπουργό από κοινού με την Δ.Ο.Ε.

Λεωφορείο θα αναχωρήσει την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου και ώρα 7:00 το πρωί έξω από το Ωδείο Λάρισας . Οι συνάδελφοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν, να δηλώσουν τα ονόματα στα τηλέφωνα των μελών του Δ.Σ. μέχρι την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019.
Ταυτόχρονα, με τους αγώνες μας συνεχίζουμε να διεκδικούμε:

Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία.

Μαζικούς διορισμούς ΤΩΡΑ για την κάλυψη όλων των πραγματικών κενών σε Γενική και Ειδική Αγωγή.

Σταθερή και μόνιμη εργασία στην εκπαίδευση, κατάργηση αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου και αναπληρωτών ΕΣΠΑ. Κατάργηση της ελαστικής εργασίας, πλήρη και ίσα εργασιακά δικαιώματα στους αναπληρωτές.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.