ΑΠΕΡΓΙΑ: Σε πανελλαδική απεργία προχωρούν οι οικοδόμοι στις 14 Νοεμβρίου σύμφωνα με ανακοίνωσή τους. Όπως αναφέρουν. Διεκδικούμε αποφασιστικά - Υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις στα μεροκάματα και τους μισθούς. Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου - Βρούτση που ακυρώνει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων. Κατώτερος μισθός 751 ευρώ. Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που έχουν καταντήσει τις συντάξεις και τις παροχές των ασφαλιστικών ταμείων "φιλοδωρήματα". Αναγνώριση και διανομή των "υπέρ αγνώστων" ενσήμων.

΄΄Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, μοιράζει ανέξοδα προεκλογικές υποσχέσεις. Θριαμβολογεί ότι “το τέλος των μνημονίων” είναι η αφετηρία για τη βελτίωση της ζωής των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των λαϊκών στρωμάτων.

Με περίσσιο θράσος, στήνει επικοινωνιακές φιέστες για την επέκταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ). Κρύβει επιμελώς ότι στη συντριπτική πλειοψηφία των κλάδων δεν υπάρχουν ΣΣΕ και όπου υπάρχουν, έχει φροντίσει να εξασφαλίσει στους μεγαλοεργοδότες “ρήτρα μη εφαρμογής” για να μπλοκάρουν την επέκτασή τους.

Όσες φιέστες και αν κάνει, δεν μπορεί να κρύψει την πραγματική κατάσταση, που επικρατεί στους χώρους δουλειάς, όπου κυριαρχούν τα “θέλω” των αφεντικών.

Μόνο ο αγώνας με επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες μπορεί να οδηγήσει σε αποτελέσματα που θα ανακουφίζουν τη ζωή μας και ταυτόχρονα θα βάζει τις βάσεις της πάλης για την ανατροπή της πολιτικής που υπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων σε βάρος των συμφερόντων των πολλών΄΄ καταλήγει το δελτίο τύπου των εργαζομένων για την απεργία στις 14 Νοεμβρίου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.