Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος ανακοινώνεται, ότι κατόπιν ενεργειών του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, μετά την Ενορία Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Καλαποδίου, απέκτησε μετά από πολύ καιρό μόνιμο ιερέα και η Ενορία Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δαμάστας, καθώς η εφημεριακή θέση για μεγάλο χρονικό διάστημα καλυπτόταν εκ περιτροπής από ιερείς άλλων ενοριών της Φθιώτιδος.

Ο νέος ιερέας, πρωτ. π. Ιωάννης Κόλλιας, προέρχεται από την Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου και τον εγκατέστησε εκ προσώπου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών, ο Άγιος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άγγελος Ανθόπουλος.

Ο π. Άγγελος στο κήρυγμά του ωμίλησε για την Δεσποτική και Θεομητορική Εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου και μετέφερε τις εγκάρδιες και πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου προς το νέο Εφημέριο της Ενορίας και τους πιστούς, στους οποίους ο κ. Συμεών, κατά τις δύο επισκέψεις του στην ενορία της Δαμάστας, είχε υποσχεθεί την εν ευθέτω χρόνω κάλυψη της κενής θέσης του ιερέα, κάτι που έγινε πραγματικότητα πολύ πιο σύντομα από ό,τι αναμενόταν.

Ο π. Ιωάννης με θερμούς λόγους ευχαρίστησε στο πρόσωπο του Αγίου Πρωτοσυγκέλλου τον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών, ο οποίος με πατρικά αισθήματα αληθινής αγάπης τον αγκάλιασε και τον δέχθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, προκειμένου να συνεχίσει εδώ την ιερατική του διακονία.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.