Απίστευτη προσβολή με αρνητικό συμβολισμό η απουσία της Εκκλησίας της Ελλάδας, δηλαδή της Ορθοδοξίας από το επίσημο γεύμα που δόθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, για τα 200χρόνια από την Επανάσταση του Γένους.

Η απουσία του Ιερώνυμου από τις επίσημες εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης προκάλεσε πλήθος φημών
Συνάντηση με παρασκήνιο είχαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ιερώνυμο στο Μαξίμου μια ημέρα μετά το τέλος των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια της Επανάστασης, εκδηλώσεις από τις οποίες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών επέλεξε να απουσιάσει τόσο από το επίσημο δείπνο που παρέθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και από την παρέλαση.

Αν και επισήμως το Μαξίμου ανέφερε ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των τακτικών επαφών του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο.
Και ότι μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η εξέλιξη της πανδημίας και η υλοποίηση του σχεδίου της κυβέρνησης για την αντιμετώπισή της, το ζουμί πρέπει να βρίσκεται στο «μεταξύ άλλων».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αρχιεπίσκοπος δεν παρέστη στο επίσημο δείπνο και την παρέλαση θέλοντας με αυτό τον τρόπο να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για ορισμένες επιλογές τόσο από την Προεδρία της Δημοκρατίας όσο και από το Μαξίμου που ο Ιερώνυμος θεωρεί ότι δεν ανέδειξαν σε όλο το εύρος τη συμμετοχή και συνεισφορά της εκκλησίας στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.