ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ : Νέα απίστευτη υπόθεση απάτης με εικόνες βαραίνει την Εκκλησία της Κύπρου. Ποιοι ευθύνονται για την κοροιδία των πιστών;

Απάτη στην Εκκλησία της Κύπρου με ψεύτικες εικόνες του Ταξιάρχη και Αγίου Ιούδα Θαδδαίου τις οποίες ορισμένοι θα παρουσιάσουν ότι προέρχονται από προσκύνημα στην Αθήνα κάτι που είναι απολύτως ψευδές.

Το χρονικό της υπόθεσης που καταλήγει στη δικαιοσύνη:

Πριν από περίπου ένα μήνα ένα άτομο που προσπαθεί να δείχνει επικοινωνιακά ενταγμένο σε εκκλησιαστικούς κύκλους επισκέφθηκε το γνωστό προσκύνημα του Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου στην Κερατέα που ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαευρεωτικής.

Το άτομο αυτό, αφού προσκύνησε τις θαυματουργές αυθεντικές εικόνες του Ταξιάρχη Μιχαήλ, τον σταυρό και την εικόνα του Αγίου Ιούδα Θαδδαίου, μετέβη στην Μητρόπολη , άγνωστο με ποια δικαιοδοσία, για να ζητήσει να μεταφέρει τις εικόνες στην Κύπρο για να προσκυνήσουν οι πιστοί σε συγκεκριμένη Μητρόπολη. Η διαδικασία μεταφοράς ιερών εικόνων είναι γνωστή, πρέπει να κατατεθεί αίτημα από Μητρόπολη, να έλθει ιερέας να τις παραλάβει που να έχει εξουσιοδότηση.

Το συγκεκριμένο άτομο χωρίς να έχει δεχθεί θετική απάντηση στο αίτημα του από τον Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαο, προέβη σε δημοσιεύσεις εις τις οποίες αναφέρει πως τον Μάρτιο προς Απρίλιο οι Ιερές Εικόνες από το προσκύνημα του Αγίου Ιούδα Θαδδαίου θα μεταφερθούν στην Κύπρο για προσκύνημα. Ο Κυπριακός λαός δηλαδή γνωρίζει αυτή τη στιγμή πως θα μπορεί να προσκυνήσει τις εικόνες από την Εκκλησία Αγίου Ιούδα Θαδδαίου Κερατέας.

Κάτι που είναι απολύτως ψευδές. Η Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας, όπως ήταν λογικό, αρνήθηκε στον συγκεκριμένο άνθρωπο να πάρει τις εικόνες από τον Ναό.

Εκείνος όμως συνεχίζει δημόσια να ανακοινώνει στους πιστούς της Κύπρου ψευδώς πως θα έρθουν οι εικόνες αυτές για προσκύνημα.

Είναι τέτοια η βιασύνη ορισμένων που παράγγειλε να του φτιάξουν παρόμοιες εικόνες με αυτές που υπάρχουν ΜΟΝΟ στο προσκύνημα του Αγίου Ιούδα Θαδδαίου για τεθούν σε προσκύνηση σε αυτό που οργανώνει.

Το αξιοπερίεργο της υποθέσεως είναι ότι σε αναρτήσεις του ευχαριστεί ΔΗΜΟΣΙΑ ανώτατους Ιεράρχες της Εκκλησίας της Κύπρου και Μητροπόλεων που όπως αναφέρει τον βοηθούν να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο. Δηλαδή ο στενός κύκλος της Αρχιεπισκοπής Κύπρου εγκρίνει μια τέτοια ΑΠΑΤΗ στον Κυπριακό λαό; Να του παρουσιασθούν εικόνες ψεύτικες, χωρίς ευλογία, χωρίς να προέρχονται από το Ιερό Προσκύνημα όπου ανήκουν, καπηλευόμενοι την αγάπη του κόσμου για τον συγκεκριμένο Ναό μονάχα για να πλουτίσει ο άνθρωπος αυτός, ο οποίος διαδίδει πως ελέγχει τους Ιερείς στην Κύπρο και τους κάνει δώρα και ακόμη τολμά να αναφέρει πως θα παραιτηθεί σε λίγο καιρό ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου;

Το ακόμη πιο περίεργο είναι πως, όπως θα δείτε παρακάτω, σε stories στο facebook κάνει tag ενεργό τους επίσημους λογαριασμούς Ιεραρχών που τον βοήθησαν όπως ισχυρίζεται σε αυτήν την ΑΠΑΤΗ χωρίς κανείς να αντιδρά.

Να τονίσουμε πως η Ιερείς από την Μητρόπολη Μεσογαίας που παρείχαν αυτές τις πληροφορίες επιφυλάσσονται για την νομική μεταχείριση του εν λόγω ατόμου.

Καραγιάννης Ανδρέας
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.