Σκέψεις του Ζιμπάμπουε Σεραφείμ Κυκκώτη.

Ο ανθρωπος έχει ηθικές ευθύνες από το Θεό να προστατεύει τα ζώα, όταν άρχισε να κακοποιεί και να σκοτώνει για τη λαιμαργία του ένα σπάνιο ζώο που τρώει νυκτερίδες για να επιβιώσει, μας μετέφεραν τον κορωνοϊό. Το ίδιο έγινε και με τον εμπόλα, το ίδιο έγινε παλαιότερα και με τις τρελλές αγελάδες, όταν για την απληστεία μας, αρχίσαμε να δίνουμε τα υπολλοίμματα πουλερικών σε αγελάδες να μας δίνουν περισσότερο γάλα και περισσότερο κρέας, τις κάναμε από φυτοφάγες σε σαρκοφάγες κι αντι να μιλάμε για τρελλούς ανθρώπους μιλούσαμε για τρελλές αγελάδες.

Στο μεταξύ φαίνεται ότι το αντισορροπικό μας σύστημα αδυνατίζει να σκοτώσει τέτοιους ιούς όπως τον κορονωϊό λόγω και της ανεξέλεκτης μόλυνσης που παράγουμε όλοι μας . Με το κορωνοϊό θα καταλάβουμε τη σημασία της συνεργασίας και κοινωνικής αλληλεγγύης όλων μας, στο επίπεδο της οικογένειας, της ενορίας, της τοπικής κοινωνίας, της επαρχίας, εθνικής, περιφερειακής, ευρωπαϊκής και παγκόσμιας. Τα μεγαλύτερα ποσά στο κόσμο ξοδεύονται σε διάφορες συρράξεις ή σε στρατιωτικούς σκοπους για θέματα ασφάλειας και στο όνομα της διαφύλαξης της ειρήνης. Τώρα θα αρχίσουμε να ξοδεύουμε όλοι μας για να μείνουμε ζωντανοί. Αυτή την εβδομάδα θα μάθουμε πολλά για τον κορωνοϊό, πως η ισχυρότερη χώρα στο κόσμο οι ΗΠΑ θα έχει και τη μεγαλύτερη κρίση στο Κορωνοιο, βλέπω ότι θα γίνει η πρώτη στο κόσμο σε φορείς και θανάτους.

Επισης να μη ξεχνούμε ότι ο κορωνοϊός ξεκίνησε από τη μεγαλύτερη σε πληθυσμό χώρα στο κόσμο, και τη δεύτερη στο κόσμο σε οικονομικό μέγεθος. Λόγω του ότι δεν υπάρχει διεθνής συνεργασία στο κόσμο που ζούμε, αλλά και επειδή οι Ηγέτες μας δεν είναι και οι άριστοι εκ των αρίστων, δεν μπόρεσαν να δράσουν μαζί και να πάρουν δυναμικές αποφάσεις από την αρχή για απομόνωση της Κίνας μέχρι να εξαληφθεί ο κορωνοίός και μας το μετέφεραν σ’ όλο το κόσμο. Τώρα η μόνη μας επιλογή μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο, κλειστοί στα σπίτια μας για να περιορίσουμε την εξάπλωση του. Μεγαλύτερο δράμα θα έχουμε σε τρεις με τέσσερις εβδομάδες με απρόβλεπτες ανθρώπινες τραγωδίες εκατό φορές μεγαλύτερες από αυτές που ζούμε στην Ιταλία, ΗΠΑ και Ισπανία σε χώρες που υποφέρουν από φτώχεια, στην Αφρική, Ασία και Λατινική Αμερική, γιατί δεν υπάρχει οργανωμένο εθνικό σύστημα υγείας. Λόγω της εξάπλωσης του Κορονοϊού και της αναγκαίας επιβολής του κατ’ οικον περιορισμού, βλέπω ότι σύντομα θα αρχίσει και ο περιορισμός του τομέα της παραγωγής και κατά συνέπεια θα αρχίσουμε να έχουμε έλλειψη τροφίμων και άλλων ειδών που χρειαζόμαστε καθημερινά.

Ελπίζω να έχουμε το μηχανισμό από τώρα για τις προβλεπόμενες ποσότητες παραγωγής , ως και για τον έλεγχο των τιμων να μη έχουμε φαινόμενα αισχροκέρδιας και εκμετάλλευσης. Χωρίς λοιπόν συνεργασία και υπευθυνότητα και τιμιότητα σε όλα τα επίπεδα ΄δεν πάμε πουθενα, θα ζήσουμε τη μεγαλύτερη τραγωδία που έζησε μέχρι τώρα η Ανθρωπότητα, μάλιστα μετά που καταφέραμε να πάμε στο Φεγγάρι και δεν έχουμε ακόμη καταφέρει να βρίσκεται ο καθένας μας δίπλα στον άλλο με αγάπη και αλληλοστήριξη. Ο Θεός να μας ελεεί. Ο ρόλος της Εκκλησίας και των Θρησκειών και των εκπροσώπων τους είναι να διαδραματίσουν αυτό το ρόλο να ενωθούμε και να συνεργασθούμε όλοι μας για να προστατεψουμε την Ανθρωπότητα για την επιβίωση της.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.